PIŠE I KNJIGU

NOVI ŽIVOT MIRELE HOLY Bivša predsjednica ORaH-a otkrila gdje će nastaviti profesionalnu karijeru nakon povlačenja iz vrha stranke

 Foto Srđan Vrančić / EPH

Bivša čelnica ORaH-a Mirela Holy u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju progovorila je, između ostalog, o situaciji u ORaH-u i svom odnosu sa zastupnikom te stranke u Europskom parlamentu Davorom Škrlecom, a otkrila je i čime se danas bavi.

'Da, točno je, ne čujem se s Davorom. Vrlo sam neugodno iznenađena onime što govori i planira. Davor se, čini mi se, užasno naljutio na mene jer sam u godišnjem izvješću o radu stranke za 2015., koje je on podržao, navela što jest, a što nije odradio prema planu te zaključila da zbog prostorne udaljenosti nije bio u mogućnosti kvalitetno odrađivati zadatke potpredsjednika stranke te da je trebao dati ostavku', kazala je Holy.

'Sve one poslove koje je bio dužan odrađivati po planu rada stranke, odrađivale smo Božana Zadro i ja. A i same smo imale puno vlastitog posla. Pa smo ga zamolile ili da se više angažira u stranci i počne odrađivati ono što je njegov posao, ili da odstupi s pozicije potpredsjednika stranke', dodala je.

Potvrdila je da je Škrlec prijavio ORaH dužnosnicima Europske zelene stranke. 'Optužio je stranku da krši statut kod raspisivanja unutarstranačkih izbora na svim razinama zakazanih za 21. veljače, što drži prekratkim rokom. Očito je da Davor traži bilo kakav alibi za izlazak iz stranke. Obična sam članica i nemam nikakve instrumente da utječem ni na koga, ali dobro je da se održe izbori i izabere vodstvo, da se situacija u stranci normalizira. A sad, je li trebalo ići prvo na izbor užeg vodstva pa onda i na sve ostale razine, o tome se može raspravljati. Jako je ružno što Davor opstruira izborni proces, i to pred međunarodnim kolegama. Zbilja ružno', kazala je.

Na pitanje hoće li se kandidirati za neku funkciju u stranci, odgovara niječno.

'Nikad nisam prekršila riječ, pa neću ni sada. Ne govorim da bih govorila, uvijek govorim ono što mislim i radim ono što govorim. To sam dokazala. Mogu slobodno kazati da sam jedina političarka u Hrvatskoj koja nikad nije prekršila svoju riječ. Neka me demantiraju ako mogu', rekla je.

Novinar joj je na kraju postavio pitanje čime se danas bavi.

'Pišem "Vražica nosi Pradu,... a bogovi konfekciju", zafrkantsku, prilično peckavu knjigu o politici i političarima, i taj me posao zabavlja i ispunjava. Predajem na VERN-u, privatnom fakultetu na kojem ću nastaviti profesionalnu karijeru. Radim na strukturi i podlogama za fantasy roman "Pad Matrie, uspon Patrie". Napokon imam više vremena za prijatelje, ljudske i pseće, i uživam u tome. Puno čitam, razmišljam o svemu što sam doživjela i naučila u politici i cijenim to što sam imala priliku steći ta iskustva. Ona me u biti nisu promijenila kao osobu, ali su me obogatila iskustvom. A znanje i iskustvo nemaju cijenu', zaključila je Holy u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:53