NOVI PRIJEDLOG

NOVI POKUŠAJ: SEDAM NEKRETNINA KAO JAMSTVO ZA SANADERA Kuće nude već znana imena, ali i nepoznati gospodin Radoš

U novom prijedlogu nema Suićeve kuće na Srebrnjaka, već se radi o sedam nekretnina

Obrana Ive Sanadera danas je na Županijskom sudu podnijela novi prijedlog sa novim jamstvom za puštanje na slobodu bivšeg premijera.

U novom prijedlogu nema kuće odvjetnika Gorana Suića na Srebrnjaku, već se radi o ukupno sedam nekretnina od kojih su dvije u vlasništvu Mirjane Sanader.

Svoje nekretnine su ponudili i Luka Bebić, Jerko Rošn i Mario Zubović, a u igri su još dva stana u Zagrebu koje su ponudile treće osobe. Županijski sud najvjerojatnije će sutra odlučivati o novom prijedlogu obrane.

Žalbu na prethodnu odluku suda kada je odbijeno jamstvo odbrana neće ni podnositi, potvrdio je za Jutarnji list odvjetnik Goran Suić.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić kazao je da će izvanraspravno vijeće o novom zahtjevu obrane raspravljati najvjerojatnije u petak. "Odluka o jamčevini, odnosno eventualno prihvaćanje zahtjeva, tek je prvi korak. Ona se potom mora poslati strankama i pod uvjetnom da nakon žalbenih rokova postane pravomoćna u zemljišne knjige treba upisati hipoteke na ponuđene nekretnine", pojasnio je Devčić.

Tek kada se upišu hipoteke Sanader će biti pozvan na sud kako bi prije puštanja na slobodu obećao da neće bježati i da će se, prema naputku Vrhovnog suda, svakog mjeseca javljati predmetnoj sutkinji.

Devčić je otkrio i imena preostalih osoba koje su ponudile jamstvo - riječ je o Josipu Radošu i Jerku Dušku Suiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:21