VRŠNJAČKO NASILJE

Novi incident u zagrebačkoj školi, majka pretučenog učenika: ‘Dokle da trpimo i šutimo?‘

Učeniku ćemo, sukladno Pravilniku, izreći odgovarajuću pedagošku mjeru, najavila je ravnateljica

Ilustrativna fotografija

 wavebreak/profimedia

U jednoj od zagrebačkih osnovnih škola zabilježen je incident vezan uz vršnjačko nasilje. Majka učenika koji je, kako tvrdi, u srijedu tijekom školskog odmora zadobio tjelesne ozljede, osvrnula se u svom statusu na situaciju.

"Pošalješ dijete u odgojno-obrazovnu ustanovu, s nultom tolerancijom na nasilje u svakom pogledu te riječi, misliš da je zaštićen u toj ustanovi… Usađuješ mu ljubav i empatiju prema prijateljima i donekle pokušavaš shvatiti ‘problematičnog‘ dječaka iz disfunkcionalne obitelji koji se u 6 dugih godina nije adaptirao na adekvatan način u razred, da bi moje dijete ispaštalo za njegove frustracije koje nosi u školu! Dokle da trpimo i šutimo? Sankcija: ukor - mrtvo slovo na papiru!", navela je majka koju smo kontaktirali.

Za učenika koji je nasrnuo na njezina sina navodi kako već ima pedagošku mjeru ukora.

Potvrdila je da je po dijete došla u školu i odvela ga na pregled u zagrebačku bolnicu, a fotografiju ozljede na njegovim leđima objavila je na Facebooku, među ostalim uz pitanje – "Do kad da roditelji šalju svoju djecu u druge razrede i druge škole, posjećuju psihologe - da bi zlostavljačima ostavili prostora za daljnja napredovanja u svojim naumima, u svojim razredima koje ne mijenjaju ni po sili zakona, a ni silama kumskih i rodbinskih zakona?!".

Zahvalila je dječaku iz razreda koji je jedini pomogao njezinu sinu, dok ih je petero gledalo nasilje u zatvorenom wc-u škole.

Komentar događaja zatražili smo od ravnateljice škole.

"Odmah po navedenom događaju, postupili smo po protokolima, obavijestili roditelje i sve nadležne institucije, a učeniku ćemo, sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, izreći odgovarajuću pedagošku mjeru", odgovorila je ravnateljica (podaci u redakciji), uz navod: - Naša škola mjesto je nulte tolerancije na nasilje, redovito radimo na preventivnim aktivnostima, uključeni smo u građanski odgoj i obrazovanje (ZAG) te za ovakvo ponašanje u našoj školi nema mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 14:54