VIDOVIĆ KRIŠTO

NOVI INCIDENT KONTROVERZNE NOVINARKE Oduzeli joj vođenje Studija 4, za poznatog ginekologa rekla da je autor spolnog odgoja temeljenog na pedofiliji

'Nikad u emisijama javne televizije nisam iznosila svoj osobni stav', inzistira Vidović Krišto
 Bruno Konjević/EPH

- Nikad u emisijama javne televizije nisam iznosila svoj osobni stav, nego jedino i isključivo činjenice - kaže Karolina Vidović Krišto, koja je, nakon otkazivanja suradnje Silvani Menđušić, u emisiji Studio 4 Hrvatske televizije vodila rubriku u kojoj se pregledava dnevni tisak. No, kako kažu s HRT-a, Vidović Krišto do daljnjega to neće raditi.

- Kolegica Karolina Vidović Krišto zbog nepridržavanja profesionalnih standarda, odnosno iznošenja osobnoga mišljenja, do daljnjega neće raditi za emisiju Studio 4 na Četvrtome programu HTV-a - poručuju s Prisavlja.

Novinarka - koja ja pažnju javnosti privukla 2012. godine kada je u svojoj emisiji 'Slika Hrvatske' prikazala isječak iz filma o američkom seksologu Alfredu Kinseyju u kojem se tvrdi da je do podataka u svojim istraživanjima dolazio i preko pedofila - u emisiji Studio 4, emitiranoj u ponedjeljak, komentirala je članak iz Novog lista u kojem poznati zagrebački ginekolog Dubravko Lepušić tvrdi kako je loš odaziv na cijepljenje protiv HPV-a dijelom i posljedica dolaska konzervativaca na vlast.

- Podsjetimo, Dubravko Lepušić jedan je od trojice autora tzv. spolnog odgoja temeljenog na pedofiliji, a koji je i dalje prisutan u hrvatskim školama - kazala je u emisiji Karolina Vidović Krišto.

Kovačićeva kandidatura nije nevažeća

Inače, uz Sinišu Kovačića, Dinka Čuturu, Antu Rončevića i Domagoja Burića, u utrci za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a je i Josip Jurčević.

Premda su se u nekim medijima pojavile spekulacije kako je kandidatura Siniše Kovačića za glavnog ravnatelja upitna zbog toga što Nadzornom odboru HRT-a nije dostavljena putem pošte nego je urudžbirana na HRT-u, neslužbeno saznajemo da se ta prijava zbog toga neće proglasiti nevažećom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 10:23