VIKENDICA IZ SNOVA

NOVI DVORI LUKE RAJIĆA Bivši 'kralj mlijeka' za 1,5 milijun eura kupio 120 godina staru vilu na zagrebačkom Tuškancu

Zapušteni ljetnikovac velikog zagrebačkog ljekarnika Slavka Zimmermanna nalazi se u najjprestižnijoj zagrebačkoj ulici za obiteljsko stanovanje
 Darko Tomaš / Globus

ZAGREB - Farmaceutski poduzetnik Luka Rajić kupio je na zagrebačkom Tuškancu za 1,5 milijun eura dotrajalu vilu od 220 četvornih metara sagrađenu prije 120 godina za velikoga zagrebačkog ljekarnika Slavka Zimmermanna. Počinje veliko ulaganje u obnovu koja će trajati godinu dana.

Ulica Ivana Gorana Kovačića na zagrebačkom Tuškancu u kolovozu je možda najmirnije mjesto na svijetu. Rezidencije i vile od kojih su neke prije stotinu godina građene kao ljetnikovci ljeti su uglavnom prazne, u bazenima nema vode... Samo povremeno zašušti lišće na stablima kojima se također ponosi ova lijepa ulica. Pa kad tu odzvanjaju građevinski radovi kao prošlog petka, onda se to dvostruko čuje... Radnici tvrtke “Zagorje Tehnobeton” baš su se pripremali za početak uređenja jedne od najljepših kuća u ovoj ulici. Koja je doduše jedna od najzapuštenijih kuća u ulici. Ljetnikovac sagrađen 1893. godine prema projektu arhitekta Kune Waidmanna čak izgleda pomalo sablasno.

Ipak, čeka ga obnova u punoj raskoši. Novi vlasnik ljetnikovca je Luka Rajić, bivši hrvatski kralj mlijeka i jedan od 300 najbogatijih Švicaraca, koji sigurno neće štedjeti pri uređenju. Rajić je poznat po tome da zaštićene spomenike kulture obnavlja s pažnjom.

Luka Rajić, kako Globus ekskluzivno doznaje, 18. travnja 2013. postao je vlasnik starinskog objekta u Kovačićevoj 17, najprestižnijoj zagrebačkoj ulici za obiteljsko stanovanje. Rajić je dotrajalu vilu od 220 četvornih metara s dvorištem od 700 kvadrata kupio od obitelji Zimmermann i Živković za milijun i pol eura. Najveći isplaćeni dio za kuću za jednog od pet prijašnjih vlasnika iznosio je oko 700 tisuća eura. Uz kuću je garaža od 30 kvadarata. Luka Rajić vilu je u zemljišnim knjigama upisao na svoje ime, s adresom u Švicarskoj, u Satignyu.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:07