PODNESENA PRIJAVA

NOVI DETALJI O ORTOPEDU POD ISTRAGOM ZBOG NAPASTOVANJA PACIJENTICE 'Otkaz je zaslužio odavno, ali ga nije dobio. Dapače, ima najveću plaću u bolnici!'

 Provjereno Nova TV

Nakon što su joj dijagnosticirani skolioza i bolovi u leđima, Lana Žugec došla je na pregled u zagrebački KB Dubrava. No, na rutinskoj kontroli ova pacijentica doživjela je neugodno iskustvo koje je prepričala za “Provjereno” Nove TV, piše Dnevnik.hr.

Naime, Lana je ortopeda, koji ju je pregledao, opisala kao “iznimno vulgarnog i neprofesionalnog”.

Prvi susret

- Prvo što mi je rekao bilo je: “A kaj ste vi došli, ja vidim da vama nije ništa. Što trebate, penziju ili bolovanje?”. Osim toga, stalno je komentirao moje ogromne grudi, a zaključio je i kako imam grbu od rođenja. Zanimalo ga je jesam li udata. Onda me pitao, kad me suprug prvi put j***o, je li to bilo sprijeda ili zg**a, jer ako je bilo zg**a, onda je morao vidjeti da sam grbava, a ako je bilo sprijeda, onda sam ga uspjela prevariti pa me oženio takvu grbavu - prepričala je šokirana Lana Žugec za “Provjereno”.

Sve se to događalo prije otprilike tri tjedna u KB-u Dubrava, a iz razgovora s liječnicima te velike zagrebačke bolnice saznajemo da pritužbe pacijenta na ovog ortopeda kojem je ostala još poneka godina do mirovine nisu rijetkost. I ne samo prema pacijentima, kažu da je njegova komunikacija prema zaposlenicima bolnice također neprimjerena. No, nikad nije dobio otkaz “premda ga je odavno zaslužio”.

Liječnici objašnjavaju kako se pacijentica nakon tog nevjerojatnog događaja požalila ravnateljstvu bolnice, a potom je osnovano i povjerenstvo koje treba utvrditi činjenice. Ključni svjedok je medicinska sestra koja je nazočila pregledu, a koja prema našim informacijama još nije dala svoj iskaz. - Princip rada u bolnici je takav da liječnici kod pregleda pacijenta uvijek moraju imati “svjedoka” odnosno u ambulanti nikad ne smije biti samo pacijent i liječnik - objasnili su nam liječnici iz KB-a Dubrava i dodaju da je to zbog “obostrane sigurnosti”.

Da nešto “ne štima” s ovim liječnikom u njegovim odnosnima s pacijentima pokazuje i pogled na web stranicu Moj doktor na kojoj pacijenti iznose svoja mišljenja o radu pojedinih liječnika.

Loše recenzije

“Jednom riječju, prestrašno! Vulgaran, neprofesionalan, grub! Imam fobije od njega. Smatram da postoji puno doktora koji svoj posao obavljaju odlično, a ujedno su i ljudi tako da. ako ne morate, savjetujem da ga zaobiđete u širokom luku”, napisala je jedna pacijentica prije dvije godine.

Njezinom se mišljenju pridružila i druga pacijentica koja je nakon svog pregleda napisala: “Došla sam kod doktora na pregled stopala, uopće mi stopalo nije pogledao... Na osnovu rendgenske slike zaključio je da mi nije ništa, bez obzira na to što imam bolove i što ne mogu stati na nogu, nije me niti pitao što mi je kad sam došla. Poprilično vulgaran i nezainteresiran.”

Bit će zanimljivo vidjeti što će odlučiti povjerenstvo s obzirom na to da očito tom liječniku teško “ide” primjerena komunikacija s pacijentima. Inače, u KB-u Dubrava kažu da je riječ o liječniku koji ima jednu od najvećih plaća u toj bolnici - jer je ratni invalid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:12