ZAŠTO IH SUMNJIČE?

NOVI DETALJI ISTRAGE PROTIV MAMIĆA Isplaćivao izmišljene dugove igračima koji su poslije u čudu gledali istražitelje: 'Pa nisu nam dugovali ni lipe'

Uplate su išle off-shore tvrtki Sandra Stipančića i Igora Krote
 Cropix

Zdravko Mamić i Damir Vrbanović terete se da su iz Dinama izvukli tri milijuna eura pravdajući isplate dugovanjima igračima. Ukupna navodna potraživanja 17 igrača u iznosu od 3,99 milijuna eura, prema sklopljenim sporazumima, uz 25-postotni sconto preuzela je off-shore tvrtka Corporate Advantage Ltd. suokrivljenih Sandra Stipančića i Igora Krote. Ta se tvrtka obvezala podmiriti igrače, a Dinamo joj je u nekoliko rata tijekom 2006. godine isplatio umanjeni “dug”, odnosno ukupno tri milijuna eura.

Prema podacima pribavljenima iz inozemstva, ta tvrtka registrirana u Londonu, na adresi na kojoj je inače bilo registrirano čak 3469 tvrtki, nije imala drugog poslovanja, a ubrzo nakon što im je isplaćen novac iz Dinama, Corporate Advantage je ugašena. Istražitelji su obavili razgovore s dijelom nogometaša koji su redom ustvrdili da nisu imali nikakvih nenaplaćenih potraživanja prema Dinamu, kao i da od spomenute off-shore tvrtke nisu dobili nikakva sredstva. Stoga USKOK i tereti Mamića da su navodna potraživanja igrača bila samo izmišljena krinka za pomno isplanirano izvlačenje novca iz kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:28