ODLUKA ROBERTA ŠVEBA

Nove mjere na Prisavlju: Neki TV voditelji u eteru uskoro s FFP2 maskama, neće smjeti imati goste bez covid potvrda?

U posebnim uvjetima, kada se radi o većoj grupi HRT-ovih radnika ili vanjskih suradnika HRT će na svoj trošak organizirati testiranje

Robert Šveb

 Cropix

Zbog porasta broja oboljelih od korone na HRT od četvrtka na snagu stupa nova odluka o pravilima ponašanja za vrijeme trajanja pandemije, prema kojoj će se svi onima koji nemaju valjanu EU digitalnu covid potvrdu, morati nositi zaštitnu FFP2 masku. To znači da bismo uskoro u emisijama poput Otvorenog, Dobro jutro, Hrvatska, 5.com s Danielom... mogli gledati pojedine voditelje i njihove goste s FFP2 maskama na licu.

Odluka koju je potpisao novi glavni ravnatelj Robert Šveb precizira i da radnici HRT-a, vanjski suradnici i svi posjetitelji HRT-a moraju prije ulaska u prostorije HRT-a izmjeriti tjelesnu temperaturu, nositi zaštitne maske i održavati propisani razmak.

Rukovoditelji pojedinih radnih jedinica prema ovome su zaduženi da zabrane dolazak na radna mjesta radnicima koji imaju povišenu temperaturu, suhi kašalj i kratki dah, kao i da smanje fizički kontakt i uvedu klizno radno vrijeme, rad u smjenama i rad od kuće gdje god je to moguće. Uz to, smanjuje se i broj fizičkih sastanaka, te putovanja, a zatvorit će se prostorije za pušenje jer tu postoji veliki rizik zaraze, dok će se svi drugi prostori redovito provjetravati.

U posebnim uvjetima, kada se radi o većoj grupi HRT-ovih radnika ili vanjskih suradnika HRT će na svoj trošak organizirati testiranje na licu mjesta kojeg će provoditi zdravstveni djelatnici. Svi gosti u emisijama morat će predočiti covid potvrdu, a posjetiteljima HRT-a koji je nemaju bit će onemogućen ulaz.

Ukoliko se zaposlenik HRT-a u prostorima firme zatekne bez maske, bit će sankcioniran, dok će vanjski suradnik ili gost HRT-a biti udaljen s Prisavlja. Od obaveze nošenja zaštitnih maski na HRT-u će biti izuzeti jedino voditelji emisija, te njihovi gosti i to samo u slučaju ako imaju EU digitalnu covid potvrdu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:31