NAKON DVOMJESEČNE STANKE

Nova runda saslušanja o poslovanju Ine: Grmoja pozvao Plenkovića, Milanovića, Kosor, ali i svog šefa Petrova

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja poziv za svjedočenje uputio i bivšim Mostovim ministrima.

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja.

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon dvomjesečne stanke nastavljaju se javna saslušanja o poslovanju INA-e, objavio je predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja.

Poziv za svjedočenje pred Vijećem uputio je premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim prethodnicima Tihomiru Oreškoviću, Zoranu Milanoviću i Jadranki Kosor. Na sjednicu Antikorupcijskog vijeća u utorak, 31. siječnja, pozvani su i nekadašnji Mostovi članovi vlade: Božo Petrov, Tomislav Panenić i Slaven Dobrović.

- Nastavljamo sa saslušanjima vezanim uz upravljanje INA-om koja su pokrenuta nakon epske krađe miljarde kuna u kompaniji u kojoj država ima znatan udio. Dosadašnja saslušanja su otkrila kako je sisačka rafinerija ugašena i hrvatska nafta preusmjerena prema Mađarskoj po nalogu premijera, a gotovo svi svjedoci su potvrdili kako milijarda kuna nije mogla nestati bez znanja vrha INA-e i MOL-a. Nastavljamo odlučno i fokusirano dok god bude relevantnih svjedoka spremnih doći pred Antikorupcijsko vijeće - poručio je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:04