SAZVANA SJEDNICA

Nova runda Antikorupcijskog vijeća: ‘Nema odustajanja unatoč zastrašujućim izjavama premijera, sve ćemo rasvijetili‘

Pozvani su premijer Plenković, bivši ministar Ćorić i bivši hrvatski članovi uprave Ine: Dalić, Dorić, Markotić, Krešić i Mayer

Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.
Na fotografiji: Nikola Grmoja.

 Damjan Tadic/Cropix

Saborsko Antikorupcijsko vijeće sazvalo je novu rundu javnog saslušanja "radi rasvjetljavanja problematike upravljanja trgovačkim društvom Ina".

Nova sjednica održat će se idućeg utorka, a na saslušanje su pozvani premijer Andrej Plenković, bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, nedavno razriješeni hrvatski članovi uprave Ine Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić, te njihovi prethodnici Ivan Krešić i Davor Mayer. Cilj nove runde saslušanja je "poboljšanje upravljanja i sprječavanje korupcije u trgovačkim društvima i pravnim osobama u vlasništvu RH, osobito onih koje su od posebnog značaja za Republiku Hrvatsku".

- Nema odustajanja unatoč udarima sa svih strana, nema povlačenja unatoč zastrašujućim izjavama premijera koji najavljuje istragu nad oporbom zbog Antikorupcijskog vijeća. Za idući utorak sam sazvao novo saslušanje na koje sam pozvao članove Uprave INA-a: Niku Dalića, Barbaru Dorić, Darka Markotića, Ivana Krešića i Davora Mayera, ali i premijera Plenkovića i bivšeg ministra Ćorića koji su nadređeni članovima Uprave. Nastavljamo odlučno i fokusirano dok do kraja ne rasvjetilimo ulogu Vlade u korupciji, ali i veleizdaji oko gašenja sisačke rafinerije i preusmjeravanju hrvatske nafte u Mađarsku! - poručio je saborski zastupnik Mosta i čelnik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se uopće itko odazvati pozivu za javno saslušanje pred saborskim zastupnicima pošto je na prvo saslušanje o Ini došao samo bivši čelnik Janafa Dragan Kovačević. Naime, na poziv Antikorupcijskog vijeća oglušili su se i Plenković i Ćorić, baš kao i bivša zamjenica predstojnika Ureda premijera Tena Mišetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:55