STAMBENI MODULI

Nova pomoć Mađarske stradalnicima od potresa na Banovini, korisnicima uručeni ključevi

Osim stambenih modula, Mađari su stradalnicima predali i donaciju od 27 hladnjaka i isto toliko perilica za rublje
Vlado Košić
 Ranko Šuvar/Cropix

Izaslanstvo mađarske Vlade, Agencije „Mađarska pomaže“ i Mađarskog Caritasa, posjetila je u petak distribucijski centar Caritasa u Sisku, gdje su uručili ključeve pet stambenih modula njihovim korisnicima s područja Siska, Jabukovca, Strašnika i Gora.

Kako je priopćeno iz Sisačke biskupije, gosti iz Mađarske, državni tajnik mađarske Vlade zadužen za pomoć progonjenim kršćanima Tristan Azbej, ravnatelj Mađarskog Caritasa Gábor Écsy, te ravnatelj Agencije „Mađarska pomaže“ Ákos Pálvölgyi, sastali su se sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i ravnateljicom Caritasa Kristinom Radić.

Osim stambenih modula, Mađari su stradalnicima predali i donaciju od 27 hladnjaka i isto toliko perilica za rublje, koji će biti ovih dana podijeljeni potrebnima.

Biskup Košić je poručio kako je pomoć mađarskih susjeda koji su se u pružanje pomoći stradalima uključili od prvih dana nakon potresa na Banovini, znak blizine i prijateljstva.

Državni tajnik Tristan Azbej izjavio je kako nisu potrebne riječi zahvale jer je pomoć bližnjem i susjedu obveza svakog od nas.

Izrazio je i nadu kako će ovi stambeni moduli barem malo ublažiti tešku situaciji u kojoj su se našli stradali te im pružiti sigurnost i toplinu dok se njihovi domovi ne obnove.

Ravnatelj mađarskog Caritasa velečasni Gábor Écsy podsjetio je da su se odmah nakon potresa u akciju pomoći priključile sve mađarske biskupije. Istaknuvši vrlo dobru suradnju mađarskog Caritasa i Caritasa Sisačke biskupije, ravnatelj je poručio kako će se ova suradnja nastaviti, i ovo područje i dalje može računati na pomoć iz Mađarske.

Nakon primopredaje modula njihovim korisnicima, razgovor domaćina i gostiju, koje je zbližio katastrofalni potres, nastavljen je u prostorima biskupijskog Caritasa, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2022 08:18