ŽIVOTNI ZAOKRET

Nova karijera Tomislava Karamarka: S kćeri nekadašnjeg ‘kralja ćevapa‘ i još dvoje ljudi kreće u proizvodnju struje

Tvrtka je osnovana 4. svibnja ove godine, kada je proveden upis njezina osnivanja, a Igor Tripković je njezin direktor

Tomislav Karamarko

 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a, jedan je od osnivača tvrtke koja će se baviti proizvodnjom električne energije. Tu informaciju objavio je portal Index, a uvidom u sudski registar utvrdili smo da je to zaista tako i da se tvrtka zove Diamond Technology te da je osnovana s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna.

U tvrtki se kao osnivači pojavljuju i Ana Rubelj Gregurić, kći Ivana Rubelja, kojega su mediji svojedobno prozvali kraljem ćevapa, zatim Igor Tripković, bivši čelnik Brodarskog instituta, te Josip Vidović, bivši tajnik Odbora za branitelje HDZ-a.

Tvrtka je osnovana 4. svibnja ove godine, kada je proveden upis njezina osnivanja, a Tripković je njezin direktor.

Podsjetimo, Karamarko je ostavku na mjestu predsjednika HDZ-a dao nakon "afere Konzultantica" kad je danas pokojni Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus dvije godine plaćao usluge savjetovanja tvrtki Drimia, koju je vodila Karamarkova supruga Ana Karamarko.

Inače, Drimia je lani prijavila najmanji prihod dosad, tek 636,9 tisuća kuna te dobit od 311,7 tisuća kuna dok je prijašnjih godina kad je poslovanje išlo prijavljivala prihode od oko četiri milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:30