GRAĐANI U PANICI

Niz potresa nastavio se kroz noć, Riječani uznemireni: ‘Jesmo li u Bermudskom trokutu ili? Strah me zaspati!‘

EMSC je javio da je potres magnitude 1,3 po Richteru imao epicentar 5 kilometara od Rijeke, a dogodio se sinoć oko 20.55...
 Emsc/

Jučer se 19:23 u Rijeci osjetio potres magnitude 2,9 po Richterovoj ljestvici, javio je EMSC. Prve informacije govorile su o potresu magnitude 2,9. Korisnici na mrežama tvrde da su osjetili podrhtavanje tla koje je trajalo nekoliko sekundi.

Prema riječima čitatelja, potres se posebno jako osjetio na Grobniku. "Kao da su bile dvije eksplozije, jedna za drugom!", "Baš me prestrašilo", neki su od komentara na EMSC-u.

Ubrzo nakon prvog osjetio se i drugi, nešto slabiji potres.

EMSC je javio da je potres magnitude 1,3 po Richteru imao epicentar 5 kilometara od Rijeke, a dogodio se sinoć oko 20.55. Zabilježena su još tri manja potresa: jedan s magnitudom 1 po Richteru, drugi 1,4 po Richteru koji se dogodio nešto iza ponoći, te još jedan s magnitudom 1,1 po Richteru, koji se dogodio kod Logateca u Sloveniji.

Tijekom noći su se javljali korisnici EMSC-a kako bi prijavili potres.

- Kao grmljavina.

- Mene strah spavati noćas, a vas?

- Baš sam u panici!

- Bila sam u krevetu, osjetila kao da je prošao val i stresao.

- Jesmo li u Bermudskom trokutu ili? Potres za potresom, već danima!,neki su od komentara na EMSC-u.

Seizmološka služba potvrdila je da je riječko područje u 19 sati i 25 minuta pogodio umjereni potres s epicentrom 7 km sjeverno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice, izvijestili su.

Stanovnici prigradskih i okolnih naselja Viškovo, Čavle, Kukuljani, Vežica, Marčelji, Matulji, Trsat, Turnić i Drenova javljaju da su osjetili potres.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:27