BEROŠ ŠALJE INSPEKCIJU

‘Nisam sretan zbog problema u Vinogradskoj. Želim da se raščiste dileme oko otvorenih pitanja‘

Ministar Vili Beroš najavio je da će zdravstvenu inspekciju Ministarstva poslati u Sestre milosrdnice
Vili Beroš
 Damir Krajac/Cropix

- Obaviješten sam od v. d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice o provedenoj kadrovskoj promjeni u toj ustanovi. Kao ministar zdravstva nisam sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od najstarijih bolničkih ustanova u Hrvatskoj, ali sam odlučan da se do kraja raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja zbog zaposlenika bolnice koji predano rade svoj posao, posebno u vrijeme epidemije te prvenstveno zaštite interesi pacijenata koji očekuju kvalitetne i redovite usluge - rekao je ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš u srijedu u popodnevnim satima.

Ministar Beroš najavio je i da će zdravstvenu inspekciju Ministarstva poslati u Sestre milosrdnice, da će i od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zatražiti da već u petak u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor te da će od Ministarstva financija zatražiti da provede proračunski nadzor KBC-a, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja.

- Nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. Podržavam svako nastojanje da se razotkriju nezakonite radnje, ukoliko postoje, te očekujem od nadležnih državnih tijela da postupaju po prijavama kako bismo sankcionirali sporne aktivnosti ili otklonili sumnje tamo gdje nema nepravilnosti - zaključio je ministar.

Podsjetimo, vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk u srijedu je u ranim popodnevnim satima s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju te ustanove smijenio prof. dr. Dijanu Zadravec.

- Vođenje tog zavoda od strane prof. Zadravec u proteklom razdoblju rezultiralo je ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove - rekao je između ostaloga Vatavuk prilikom objave svoje odluke.

Zadravec je nakon toga prvo kratko rekla da je "koruptivna hobotnica privremeno pobijedila", a kasnije je konstatirala da joj je Vatavuk prijetio da će dobiti otkaz ako bude istupala u medijima. Smijenjena predstojnica radiologije u Sestrama milosrdnicama ponovila je da ima dokaze o kriminalnim radnjama u KBC-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 07:58