VELIKE AMBICIJE

Nino Raspudić otkrio nam je planove: "Marija ide na Milanovića! Most? Samo se sjetite što je Božo rekao..."

U planu je i osnivanje nove stranke s kojom će se bračni i politički par Selak-Raspudić natjecati na idućim parlamentarnim izborima

Bračni par Raspudić

 Ranko Suvar/Cropix

Dan nakon izbornog kraha stranke s kojom se razišao prije mjesec i pol, odmah nakon završetka parlamentarnih izbora, nekadašnja Mostova zvijezda, a danas "samo" nezavisni saborski zastupnik Nino Raspudić u razgovoru za Jutarnji listi najavio je idući veliki potez političkog i bračnog para Selak-Raspudić.

- Što je bilo, bilo je. Mi smo vam već okrenuti prema predsjedničkim izborima. Mislim da bi jedna pristojna kandidatkinja bila pravi odgovor na aktualnog predsjednika Zorana Milanovića. Sve je izglednije da će Marija biti kandidatkinja za predsjednicu Republike jer uz sve vrijednosti koje posjeduje, ona je i odličan kontrast aktualnom predsjedniku Milanoviću, kao i nekim drugim mogućim kandidatima (Mislav Kolakušić je, primjerice, prije samo dva dana najavio kandidaturu za predsjednika države, nap. a.) - rekao nam je Nino Raspudić.

Ambicije bračnog para nisu vezane samo uz kandidaturu Marije Selak Raspudić na predsjedničkim izborima koji će se održati krajem godine. U planu je, kažu, i osnivanje nove političke stranke s kojom bi se natjecali na idućim parlamentarnim izborima.

Kostur te stranke u nastajanju trebao bi biti poznat već na jesen kada krene predsjednička utrka jer Selak Raspudić planira privući široku frontu bliskih političkih opcija, stranaka i pojedinaca.

- Nismo došli četiri godine sjediti u oporbi i lajati na mjesec. Smrtno sam ozbiljna, meni se stvarno radi. Zasad sve opcije držim otvorenima, a konačni format mojeg budućeg političkog djelovanja ovisi i o tome što će jedan širi krug ljudi s kojima razgovaramo smatrati najprihvatljivijom opcijom. Vidjet ćemo hoćemo li osnovati potpuno novu političku stranku ili ćemo djelovati u sklopu nečega što se naziva "kišobran nezavisnih lista". Dakle, nešto slično strukturi kakav je Most bio 2015. godine. U svakom slučaju, to ćemo učiniti u skorije vrijeme jer nas ove zime čekaju predsjednički izbori, a za manje od godinu dana i lokalni (u svibnju 2025., nap. a.) - rekla je Marija Selak Raspudić nedavno za Jutarnji list.

Dok je ona razloge izbornog kraha Mosta pronašla (i) u lošoj kampanji koja se, kako kaže, previše oslanjala na populističke i emocijama nabijene poruke, njezin suprug težak poraz svoje donedavne stranke nije želio detaljnije secirati.

- Naš odlazak iz Mosta bio je najgospodskiji rastanak u povijesti hrvatske politike. To je bila poruka i to ne treba kvariti. O bivšima sve najbolje. Ne znam što im se dogodilo jer je Božo Petrov više puta rekao da odlazak Raspudića nije naštetio Mostu i da oni po anketama rastu - poručio je Nino Raspudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 12:41