PREVIRANJA U SDP-u

Nikša Vukas: Grbin ne bi trebao biti kukavica, neka donese odluku o dva zastupnička Kluba

Smatra da više nikome nije zanimljivo što se događa u SDP-u. Napominje da moraju rješavati probleme građana, a oni se bave sobom
Nikša Vukas
 Goran Mehkek/Cropix

Nekadašnji glavni tajnik i jedan od četvero izbačenih zastupnika iz SDP-a Nikša Vukas u Novom danu N1 televizije govorio je o problemima u stranci te je iznio očekivanja od današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a.

“Ne mislim da će nešto spektakularno dogoditi, donijet će se neke političke odluke. Predsjednik stranke nas je doveo u ovakvu situaciju i on ima legitimet riješiti situaciju i bez Glavnog odbora. Mislim da se ne treba skrivati iza njih i Predsjedništva, mora odluke donijeti sam", rekao je Vukas te nastavio:

"Pitanje je legitimiteta Glavnog odbora kad izbaciš 14 članova iz Odbora. Ako nemaš većinu u Glavnom odboru, ideš na unutarstranačke izbore. Čemu dovoditi članove Glavnog odbora u zaključke koji nisu skroz transparentni jer već sad dio članova Odbora ne slaže se s političkim brisanjem tri do pet tisuća članova u Hrvatskoj, rekao je.

Potom je govorio kako je šef stranke Peđa Grbin obmanuo članove Glavnog odbora.

"Nije za to Glavni odbor digao ruku i dao podršku predsjedniku. Bilo je riječi da će se detektirati pojedinci koji su radili štetu stranci prije izbora, takvima ni nije mjesto u stranci, ali da ti obmaneš članove Glavnog odbora da treba raspustiti organizaciju u Zagrebu, Zadru, Brodsko-posavskoj i onda poslije toga radiš osobni obračun s ljudima s kojima imaš osobni animozitet… Grbin nakon 10 dana što je izabran za predsjednika krenuo unutarstranačku pobunu, rušio rejting stranke, završilo je kako završilo", poručio je.

Pozvao je Grbina da preuzme odgovornost.

“Ako imaš mišljenje da si non stop s nekim u sukobu, doveo si stranku kao neku vrstu taoca, donesi sam odluke, preuzmi rizik i okončaj situaciju u koju si nas doveo”, poručuje Vukas.

“Ne mogu postojati dva paralelna vodstva stranke. Grbin je godinu dana imao apsolutnog mira. Racionalni predsjednik ne raspušta organizacije uoči lokalnih izbora. Neka kaže imenom i prezimenom tko ga je opstruirao, njima nije mjesto u stranci", rekao je.

Vukas kaže da razgovora s predsjednikom stranke nije bilo.

“S njim nije bilo komunikacije od početka. Kod nas su se napravili neracionalni potezi i onda bi se išlo razgovarati.”

Smatra da više nikome nije zanimljivo što se događa u SDP-u. Napominje da moraju rješavati probleme građana, a oni se bave sobom i opterećuju građane svojim problemima.

Na kraju je iznio predviđanje što bi se moglo dogoditi.

“Na tragu toga smo da dođe do pucanja SDP-a na dva Kluba. Neka Grbin ne bude kukavica, neka donese odluku o dva Kluba, ali nemoj se skrivati. Kako ćeš sutra rješavati probleme u državi ako si se zapleo u svoj Poslovnik? Nepošteno je da se predsjednik stranke skriva iza Glavnog odbora. On mora imati njihovu podršku. Ni danas se neće ništa riješiti. Doći će s istim prijedlogom, ponovit će se scenarij sa zadnje sjednice Kluba, opet ćemo imati trakavicu. Mislim da se danas ništa ključno neće riješiti.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:30