REAKCIJA S PANTOVČAKA

‘Nije istina da je Milanović kasnio, zakasnila je finska premijerka, i to čak pola sata! I nije ga čekala na predviđenom mjestu‘

Naglašavaju kako su, službeni doček i predstavljanje izaslanstava, kao i sastanak odrađeni ‘apsolutno prema uobičajenoj praksi‘.

Sanna Marin i Zoran Milanović

 Ronald Goršić/Cropix

Iz Ureda predsjednika Republike stiglo je večeras reagiranje zbog, kako su naveli, netočnih informacija vezanih uz današnji boravak finske premijerke Sanne Marin na Pantovčaku, prenosi tportal.

Poručili su kako je dio medija prenio 'bez ikakvog utemeljenja i provjere, netočnu i zlonamjernu informaciju kako je predsjednik Republike Zoran Milanović kasnio na sastanak s predsjednicom finske Vlade Sanne Marin, odnosno kako je ona zbog toga morala čekati Predsjednika Republike'.

Objasnili su kako je posjet finske premijerke Uredu predsjednika u cijelosti 'odrađen prema jasnom, dugogodišnjem državnom protokolu kakav se uvijek primjenjivao i primjenjuje prilikom takvih posjeta'. Svi predstavnici medija koji godinama prate takve susrete uvjerili su se u to, navode u priopćenju.

image

Sanna Marin i Zoran Milanović

Ronald Goršić/Cropix

- Jedina odstupanja od protokola danas bila su: prvo, kašnjenje predsjednice finske Vlade koja je u Ured predsjednika Republike stigla gotovo pola sata kasnije nego što je bilo dogovoreno (a što je doista rijedak slučaj, ali se događa); i drugo, jedini put do sada dogodilo se da gost (finska premijerka danas) Predsjednika Republike nije pričekao na za to predviđenoj poziciji, ispred zastava, kao što su to učinili baš svi dosadašnji gosti u Uredu predsjednika Republike, pojasnili su.

Naglašavaju kako su, bez obzira na kašnjenje i odstupanje od protokola, službeni doček i predstavljanje izaslanstava, kao i sastanak odrađeni 'apsolutno prema uobičajenoj praksi'.

- Tvrditi drugačije, pogotovo kada to čine pojedinci koji danas uopće nisu bili u Uredu predsjednika Republike, samo pokazuje zastrašujuću nezainteresiranost za činjenice i spremnost da pod svaku cijenu sramote institucije svoje države, zaključili su u reagiranju.

Naime, dio medija prenio je snimku RTL Televizije uz pojašnjenje kako je Sanna Marin morala čekati predsjednika dvije minute u dvorani za sastanke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 19:16