GODINA OD UVOĐENJA EURA

Ni u Fini, ni u Hrvatskoj pošti: Evo gdje možete zamijeniti kune od 1. siječnja 2024. godine

Građani će, pojasnili su u HNB-u, preostale kune moći zamijeniti osobnim dolaskom na šalter HNB-a i to na adresi Franje Račkog 5, u Zagrebu

Ilustrativna fotografija 

 Chiccododifc/Alamy/Alamy/Profimedia/Chiccododifc/alamy/alamy/profimedia

Od 1. siječnja 2024., Fina i Hrvatska pošta više neće pružati uslugu zamjene kune, a novčanice i kovanice kune moći će se zamijeniti isključivo u narodnoj banci. Valja napomenuti da prilikom zamjene kune u euro u HNB-u neće biti ograničenja u količini koja se mijenja, kao što neće biti ni naknade za zamjenu. Hrvatska narodna banka će trajno mijenjati novčanice kune, dok će se kovanice moći zamijeniti u roku od tri godine od dana uvođenja eura, odnosno najkasnije do 31. prosinca 2025., priopćili su danas iz HNB-a.

Građani će, pojasnili su, preostale kune moći zamijeniti osobnim dolaskom na šalter HNB-a i to na adresi Franje Račkog 5, u Zagrebu, a iznosi manji od 15.000,00 kuna moći će se, na osobnu odgovornost, dostaviti na zamjenu i putem poštanskih usluga na adresu Hrvatska narodna banka, Direkcija za pohranu, obradu i opskrbu gotovim novcem, Trg hrvatskih velikana 3, 10000 Zagreb.

Za zamjenu gotovog novca kune u iznosu od 40.000,00 kuna i većem, ili u broju kovanica koji je veći od tisuću komada, potrebno je prethodno najaviti svoj dolazak na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., uz navođenje iznosa gotovog novca kune koji se namjerava zamijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:12