OPASNO VRIJEME

Nevrijeme u Slavoniji, civilna zašitita objavila upozorenje: Obilni pljuskovi s tučom idu prema Osijeku!

Danas se očekuje kretanje sustava s pljuskovima i grmljavinom prema jugu na šire osječko područje

Ilustracija

 Ante Čizmić/Cropix

Jake vrućine i dalje zahvaćaju veliki dio Hrvatske. U većem dijelu zemlje još će proteći nekoliko dana do veće promjene, a moguće ja da nam ta promjena donese i opasno nevrijeme. Već danas nevrijeme bi moglo zahvatiti područje Osijeka.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je na Facebooku priopćenje kojim najavljuju potencijalne obilne pljuskove s tučom u Baranji i na području grada Osijeka. U priopćenju se kaže da se danas očekuje kretanje sustava s pljuskovima i grmljavinom prema jugu na šire osječko područje.

Državni hidrometeorološki zavod je objavio prognozu za sutra u kojoj se kaže: ‘Pretežno sunčano i vruće, uz obalu i vrlo vruće. U unutrašnjosti lokalno jači razvoj oblaka uz mogućnost za poneki pljusak s grmljavinom ili malo kiše.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 16 do 21, na Jadranu između 24 i 29, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 37 °C.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:58