VELIKA OLUJA

NEVRIJEME Kaos u prometu, poplavljen podvožnjak u Škorpikovoj

Zagreb, 140814.Olujno nevrijeme sa grmljavinom i obilnim padalinama uzrokovalo je probleme u prometu. Velika kolicina padalina na krizanju Skorpikove i Aleje Bologne stvorila je poplavu u podvoznjaku .Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomas / CROPIX

Najavljivana promjena vremena stigla je u Hrvatsku u noći s nedjelje na ponedjeljak. Tako su kiša i grmljavinsko nevrijeme pogodili Zagreb što je uzrokovalo poteškoće u prometu. Zbog velike količine vode zatvoren je podvožnjak na raskrižju Aleje Bologne i Škorpikove ulice.

Sve zagrebačke vatrogasne ekipe trenutno su na terenu i po cijelom Gradu rade na ispumpavanju vode iz podruma objekata nakupljene uslijed jake kiše kao i na čišćenju začepljenih odvoda, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postaji Grada Zagreba. U intervencijama uz vatrogasce JVP Zagreb sudjeluju i pripadnici 15-ak dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U JVP Zagreb potvrdili su da su vatrogasci jutros uklonili srušena stabla sa Sljemenske ceste.

U Gorskom kotaru, Lici i sjevernom Jadranu također pada obilna kiša, koja je ponegdje praćena grmljavinom.

Do kraja dana očekuje se da će se nevrijeme proširiti i u ostatak zemlje.

Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, u oba smjera, otvorena je samo za osobna vozila, zbog jakog vjetra, a obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (D3), izvijestio je jutros Hrvatski auto klub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Od 1. do 5. rujna od 8 do 15 sati zbog rušenja stabala u zoni šume "Kunjevci", povremeno će se zatvarati državna cesta D55 Vinkovci-Županja. Cesta će biti zatvorena prvih 15 minuta svakog punog sata, a vozila će se propuštati 45 minuta.

Zbog radova zatvorene su ceste D2 Osijek-Vukovar od skretanja za Zračnu luku Osijek do istočnog izlaza iz naselja Klisa, odnosno zatvorena je kroz naselje Klisa, D22 Možđenec-Sudovec, D29 Kašina-Marija Bistrica, D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče, D57 Vukovar-Orolik, D205 Klanjec-Dubrovčan, D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica, D33 kroz grad Knin i Županijska cesta C6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta D1 Korenica-Debelo Brdo i D9 Metković-Opuzen.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, izvješćuje HAK.

Tramvajske linije u prekidu

ZAGREB - Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) izvijestili su jutros kako jaka kiša i veće količine vode na kolnicima usporavaju promet na gradskim cestama, a neke su dionice i zatvorene.

Autobusne linije čije trase prolaze zonom podvožnjaka u Gajnicama, prometuju preusmjereno, odnosno skraćeno. Autobusne linije 172 Črnomerec - Zaprešić, 176 Črnomerec - Gornja Bistra i 177 Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra prometuju preusmjereno Samoborskom cestom i Škorpikovom ulicom do zaobilaznice, odnosno čvora u Jareku te dalje na svoje uobičajene trase.

Autobusi linija 123 Črnomerec - Podsusedsko Dolje, 130 Črnomerec - Borčec i 131 Črnomerec - Bizek voze skraćeno do Gajnica. Poteškoća ima i na Servisnoj cesti pa autobusi linija 216 Kvaternikov – trg – Resnik – Ivanja Reka, 225 Sesvete – Resnik – Kozari Bok i 276 Kvaternikov trg – Ivanja Reka - Dumovec voze zaobilazno Slavonskom avenijom. Autobusna linija 140 Mihaljevac – Sljeme privremeno je u prekidu zbog stabla koje se, na Sljemenskoj cesti, srušilo na kolnik.

U tijeku je otklanjanje poteškoća na tim dionicama i očekuje se normalizacija prometa.

Tramvajski promet redovit je na svim linijama, izvijestili su iz ZET-a. ( Hina)

Slično vrijeme i sljedeća dva dana

U utorak će u Zagrebu i njegovoj okolici biti oblačno povremeno s kišom, a u srijedu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ipak je moguća i kiša te kratkotrajni pljuskovi, koji mogu biti pračeni grmljavinom. Bit će vjetrovito uz povremneo umjeren, na udare i jak sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura od 13 do 15, a najviša dnevna u utorak oko 16, u srijedu oko 23°C, objavio je DHMZ.

U većini kopnenih krajeva prevladavat će oblačno povremeno s kišom, a u istočnoj Slavoniji i Podravini sredinom dana i poslijepodne očekuju se sunčana razdoblja. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te rijetke lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar povremneo umjeren sjeverni, na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima. Razmjerno svježe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:11