‘A je to‘

Nevjerojatan slučaj: Raskopali cijelu ulicu da bi položili nove cijevi pa opet zatrpali stare?!

Iz Gradske toplane poprilično su nervozno odgovorili da je zapelo kod dobavljača cijevi

Ilustracija

 Matija Djanjesic/Cropix

Izgledalo je to kao scenografija čeških redatelja Lubomira Beneša i karikaturista Vladimíra Jiráneka. Još da su se pojavili Pat i Mat, mogao se u Karlovcu snimiti sjajan nastavak njihova serijala "A je to". U Karlovcu gotovo nema ulice koja nije razrovana zbog četiriju velikih građevinskih zahvata, a jedan od njih je zamjena vrelovoda.

Ljudi su nervozni od gutanja prašine, preskakanja jama i brujanja bagera. Prije dva mjeseca stručnjaci su raskopali cijelu Ulicu Bartola Kašića da bi došli do cijevi za vrelovod. Uredno su ogradili jame i na ključnim mjestima ih premostili za stanare. A onda su ih prije koji dan zatrpali, uklonili ograde i pokupili mostiće. No problem je što cijevi nisu zamijenili, već su, nakon dva mjeseca gledanja u njih - zatrpali one stare koje su bili otkopali. Karlovčani su to doživjeli dvojako, jedni su bili ljuti, drugime je situacija bila smiješna, a jednima i drugima iznad glava se pojavio upitnik. Reagirao je i vijećnik Nove ljevice Dimitrije Birač.

- Stanarima, a ni meni nije jasno zašto se tako postupilo. Je li odgovor loše planiranje, kašnjenje dobavljača, zatvaranje gradilišta pred sezonu grijanja? - pitao se on. Ubrzo je stiglo pojašnjenje iz Gradske toplane. Kritiku su primili dosta nervozno, rekavši kako su objavljene nepotpune informacije i da događaj nikako nije nesvakidašnji. Tvrde da je zapelo kod dobavljača cijevi.

- Zbog poremećaja na tržištu dobavljač predizoliranih cijevi nije mogao pravovremeno isporučiti kompletan cijevni materijal kako bi se određene dionice kompletirale i pustile u pogon na vrijeme. Zbog toga je dio radova koji je bio planiran za izvođenje u ovoj godini morao biti odgođen i bit će izveden iduće godine. Kako rov tijekom perioda u kojem nije moguće izvoditi radove ne bi bio otvoren, izvođač je odlučio te dionice zasuti. Napominjemo da će materijal za sve preostale radove biti isporučen pravovremeno tijekom zimske sezone te će svi radovi koji ne budu dovršeni biti izvedeni sljedeće godine - poručili su iz Toplane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:57