TRAŽE SE ODGOVORNI

'NETKO ŽELI UTJECATI NA DESTABILIZACIJU VLADE, SVI MOŽETE SPOJITI DVA PLUS DVA' Plenković u Dubrovniku komentirao slučaj Tolušić

 
 Tonci Plazibat / CROPIX

Premijer Andrej Plenković se nakon današnje sjednice Vlade u Dubrovniku osvrnuo na aktualna zbivanja, pa je tako komentirao i curenje informacija vezano uz slučajeve Tolušić i kupnju izraelskih aviona, piše Dnevnik.hr.

'Što se tiče slučaja montiranih fotografija, koje su trebale kao takve izazvati direktan napad na potpredsjednika Vlade, na njegov privatni život, integritet i obitelj, pa time u našem ozračju definitivno utjecati na destabilizaciju Vlade, tu svi možete zbrojiti dva plus dva. Zamislimo recimo da su stvarno bile nemontirane, ili da su bile montirane i objavljene recimo dan prije aktualnog prijepodneva, kakvo bi to ozračje nastalo', rekao je Plenković i dodao da treba utvrditi tko i zašto krivotvorene fotografije daje medijima, a ističe da je zadaća DORH-a i policije da odgovori na ta pitanja. Na pitanje novinara bi li se DORH trebao malo probuditi kada je riječ o otkrivanju curenja informacija, Plenković je odgovorio potvrdno, javlja Dnevnik.hr.

Kada je riječ o curenju informacija u slučaju kupnje izraelskih aviona, Plenković kaže da će se provjeriti i kako su ti dokumenti završili u medijima.

'Mislim da nije dobro da cure informacije. Curile su i prije ove Vlade. Rade se istrage i pokušava se utvrditi tko je odgovoran', kaže premijer.

Novinar Hrvoje Krešić je premijera upitao je li ikad u povijesti Hrvatske utvrđeno tko je odgovoran za neko curenje informacija.

'To nije moj hobi, Hrvoje. Ako vi ne znate, ja ću to ispitati pa ću vam kazati', rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 22:20