SRAMOTA

Netko je devastirao svjetski poznati otok u obliku srca, nautičari u šoku: ‘Odvažio se na početak gradnje!‘

Kolege s portala Morski.hr, kako navode, poslali su upite različitim inspekcijama. Odgovor će, kažu, objaviti čim ga dobiju

Galešnjak/ devastacija obale svjetski poznatog otoka

 /Profimedia/ Čitatelj Morskog.hr

U krstarenju Pašmanskim kanalom oko otočića Galešnjaka (poznati otok u obliku srca) u Pašmanskom kanalu nautičari su ovih dana primjetili početke vjerojatne bespravne gradnje pristaništa na istočnoj obali ovog otoka, piše Morski.hr.

- Riječ je o poziciji gdje ljeti sidri najviše nautičara i obala je potpuno divlja i prekrasna. Međutim, ove godine kada se netko odvažio na pripremu za izgradnju mola tako što je pobacao u more plastične vreće punjene sipkim materijalom u formaciji koja asocira na obrise mola - ispričao je spomenutom portalu jedan njihov čitatelj koji im je, usput, poslao i fotografije.

Na fotografijama se također vide i, kako se čini, metalni šiljci - što podsjećaju na pripremu za armaturu rive.

image
/Morski.hr
image
/Morski.hr

Osim što je nenaseljen, Galešnjak nema nikakve turističke objekte niti bilo kakve zgrade. Na otočiću je generalno zabranjena gradnja, no vlasnici tamošnjih parcela obrađuju maslinike.

Kolege s portala Morski.hr, kako navode, poslali su upite različitim inspekcijama. Odgovor će, kažu, objaviti čim ga dobiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 11:38