METEOROLOGIJA

NESNOSNOJ PROLJETNOJ VRUĆINI BLIŽI SE KRAJ Uskoro stiže jače naoblačenje s prolomom oblaka i velikim osvježenjem

 CROPIX

Nakon sparne i iznadprosječno tople srijede, tijekom koje je temperatura zraka nerijetko prelazila 25 Celzijevih stupnjeva, slijedi još jedan neugodan dan. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u četvrtak će prijepodne biti pretežno sunčano, dok se u poslijepodnevnim satima očekuje postupan porast naoblake, najprije u Dalmaciji, a prema kraju dana mogući su i kratkotrajni pljuskovi. Najizgledniji su u Slavoniji i Baranji te u gorskoj Hrvatskoj.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 9 do 14, a najviša dnevna između 20 i 25 °C, na istoku zemlje i malo viša.

U dane vikenda oblačno s kišom, mjestimice i s pljuskovima i grmljavinom. U nedjelju stabilnije uz postupni prestanak oborine, a na Jadranu i djelomično razvedravanje.

U petak će u unutrašnjosti puhati slab i umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji će u subotu postupno slabjeti. Na Jadranu će jako jugo u subotu okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak.

Bit će osjetno svježije, osobito u subotu kada bi najviše temperature zraka mogle biti i upola manje od vrijednosti izmjerenih u srijedu i najavljenih za četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:41