BLAMAŽA U PARLAMENTU

Nepripremljena zamjenica ministra razljutila Leku: 'Sljedeći put ću prekinuti glasovanje!

Sandra Artuković pred zastupnike je izašla potpuno neupućena u podnesene amandmane na ovršni zakon
Zagreb, 170614.Europski dom.U ocekivanju novog zakona o upravljanju sukobom interesa, GONG je predstavio preporuke za izgradnju novog modela.Uz Dragana Zelica iz GONG-a i Thorstena Geisslera, voditelja Programa vladavine prava za Jugoistocnu Europe Zaklade Konrad Adenauer, u raspravi su sudjelovali Arsen Bauk, ministar uprave, Sandra Artukovic Kunst, zamjenica ministra pravosuda, Mato Arlovic, ustavni sudac, Davorin Ivanjek, clan Povjerenstva za odlucivanje o sukobu interesa, Ivan Kopric, predstojnik Katedre za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Zagrebu i predsjednik Instituta za javnu upravu te Gordana Marcetic, predsjednica Etickkog povjerenstva.Na fotografiji: Sandra Artukovic Kunst.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Kako nesuđeni Vladin moto s twittera "ne da mi se" izgleda uživo pokazala je u utorak u Saboru Sandra Artuković, zamjenica ministra pravosuđa. Pred zastupnike je izašla potpuno nepripremljena i neupućena u podnesene amandmane na ovršni zakon pa je čak i predsjedniku Sabora Josipu Leki digla tlak, javlja Slobodna Dalmacija .

Tajnica Sabora Jadranka Blažević također je bila konsternirana nepripremljenošću zamjenice ministra pa je u jednom trenutku rukom pokrila oči, a potom u znak negodovanja i nevjerice odmahivala glavom.

Ne znajući o kojim se amandmanima Hrvatskih laburista radi odmah na početku Sandra Artuković pokušala se izvući:

- Je li moguće predložiti objedinjeno prihvaćanje – molila je Artuković, a Leko odbijao:

- Ne. Jedan po jedan!

Zamjenica je nervozno listala po papirima, pa potom krenula zbrda zdola od trećeg umjesto prvog amandamana, da bi na koncu zamolila predsjednika Sabora da joj pokaže svoje papire.

- Mogu li vidjeti te papire? - molećivo je pitala predsjednika Sabora koji joj je kolegijalno dao svoj dokument. Kada je došao red da se izjasni o amandmanu broj 2 zastupnika Gorana Marića (HDZ), Artuković je već zatvorila svoju mapu s papirima, spremajući se poći s govornice bez da se izjanila o amandmanu. Kada je shvatila da bi trebala nešto reći, opet se zbunjeno okrenula Leki i ponovno zatražila njegov dokument.

Sad se već ni Josip Leko nije mogao suzdržati:

- Drugi put ću prekinuti glasovanje ako ne budete imali sa sobom sve amandmane i obrazloženja, bilo tko. To javno objavljujem - priprijetio je predsjednik Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 11:38