‘HVALA SVIMA OD SRCA‘

Nenad Periš kroz suze nakon pogreba sina: ‘Matejeva duša je među nama i bit će uvijek s nama‘

‘Moramo otvoriti novu stranicu u našem životu, životu koji više nikada neće biti onaj život koji je bio prije Matejevog nestanka‘

Nenad Periš

 Pedja Milosavljevic/Cropix

Puno sam se puta u protekla četiri i pol mjeseca čuo s Nenadom Perišem, koji je jutros na splitskom groblju Lovrinac sa svojom obitelji i najbližom rodbinom pokopao svog Mateja, sina koji je u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine oko 2.30 sati nestao u Beogradu, piše Slobodna Dalmacija.

Uvijek je Nenad, u tim najtežim trenucima svog života, u razgovoru s medijima bio priseban, bio je odlučnog i čvrstog glasa, nadajući se kako će naći Mateja živog. Čak i kada je saznao da je u Dunavu pronađeno beživotno tijelo njegovog sina, bio je čvrst kao stijena, koja, kao da je prkosila zloj sudbini. Sve do danas, poslijepodne, kada mu je glas jako drhtao i kada se preko mobitela moglo osjetiti koliku je tragediju proživio i preživio. Rekao bi narod "ne daj Bože nikome, takvu patnju i bol".

- Evo, oprostili smo se od našeg Mateja. Mislim da je oproštaj bio vrlo dostojanstven i da smo se uz puno ljubavi oprostili od našeg anđela. Anđela koji je sada na nebu, negdje gdje je bolje nego ovdje na zemlji i koji nas sada sve čuva. Oprostili smo se od Matejeva tijela, ali duša njegova je među nama i bit ću uvijek s nama gdje god mi bili ili išli. Moj sin će uvijek biti sa mnom, nikada neće biti sam - kroz suze, jedva izgovarajući rekao nam je Nenad.

Koliko god Nenad danima prije pogreba molio javnost da omogući tihi pogreb toliko je bilo nemoguće Splićane, Matejeve prijatelje i prijetelje obitelji spriječiti da dođu na Lovrinac i odaju počast mladiću koji će ostati u sjećanju svima u Splitu, Hrvatskoj, ali i svima na prostoru ex-Jugoslavije, koji su pratili potragu za ovim mladićem.

- Svima onima koji su bili na pogrebu zahvaljujem iz sveg srca. Bilo je jako puno prijatelja, kako Matejevih, tako i od obitelji koji su s nama htjeli podijeliti ove najteže trenutke. Bilo je i 15-ak svećenika i svima od srca hvala. Uz lijepe taktove klape "Cambi" i neokatekumenske zajednice Sv. Marka s Neslanovca oprostili smo se Mateja. Svima njima putem Slobodne Dalmacije želim poslati jedno veliko hvala - rekao je Nenad.

Od Mateja će se u gradskoj luci u Splitu večeras oprostiti i njegovi prijatelji.

- Osobno nisam organizirao taj oproštaj i sam bio iznenađen tim. Međutim, znaju Matejevi prijatelji koliko je on volio more, koliko je bio u njega zaljubljen i koliko mu je ono značilo. Plavetnilo mora je u venama naše obitelji, valjda je to usađeno genetski jer sam ja rođen na brodu. Sada, moramo nastaviti živjeti, moramo otvoriti novu stranicu u našem životu, životu koji više nikada neće biti onaj život koji je bio prije Matejevog nestanka. No, Matej je tu, s nama i kako sam već rekao nikada neće biti sam - zaključio je jedva govoreći Nenad Periš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:18