TOMO MEDVED

‘Nemojmo relativizirati i javno raspravljati o izvješću SOA-e o prosvjedu ispred HDZ-a‘

‘Činjenica jest da sigurnosno-obavještajna zajednica bilježi postojanje određenih skupina u hrvatskom društvu koje je potrebno posebno pratiti‘

Tomo Medved

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pozvao je u subotu iz Vukovara da se ne relativizira i javno ne raspravlja o izvješću koje je sastavila sigurno-obavještajna zajednica vezano uz subotnji prosvjedni skup ispred HDZ-a i poruke koje su odande odaslane.

"Naša sigurnosna i obavještajna zajednica doista profesionalno i ozbiljno radi svoj posao. Činjenica jest da sigurnosno-obavještajna zajednica bilježi postojanje određenih skupina u hrvatskom društvu koje je potrebno posebno pratiti i koje čine protuzakonite radnje i usmjeravaju svoje djelatnosti u svjetlu radikalizacije postupanja, a to smo imali priliku vidjeti prošle subote na prosvjedu ispred HDZ-a", kazao je Medved.

Rekao je kako je i prije subotnjeg prosvjeda ispred HDZ-a, sigurnosno-obavještajna zajednica pratila i ukazivala na postojanja određenih radikalnih skupina, koje imaju za cilj nasilno svrgavanje legalno izabrane vlasti.

Po njegovim riječima, jako je važno da je sigurnosna zajednica, nakon subotnjeg prosvjeda, dostavila temeljito izvješće državnom vrhu kao i nadležnom saborskom odboru.

"Važno je da taj odbor temeljito prouči sadržaj toga izvješća i provede raspravu o njegovom sadržaju. Jednako tako, na razini Vlade ozbiljno shvaćamo sve elemente koji su sadržani u izvješću i oni se ne mogu relativizirati. Nitko nije opovrgnuo sadržaj tih izvješća", naveo je Tomo Medved uputivši poziv da se ne relativizira sadržaj toga izvješća i elemenata koje su navedeni u njemu.

"Nemojmo javno raspravljati o sadržaju tih izvješća", pozvao je.

Na pitanje novinara, je li vrijeme da se sazove sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, Medved je kazao kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio poziv za sazivanje sjednice Vijeća onoga trenutka kada je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, ali da ona do sada nije sazvana.

Zamoljen da komentira stav predsjednika Zorana Milanovića da Mariu Kapulici nije mjesto u Odboru za nacionalnu sigurnost, Medved je kazao kako Mario Kapulica nije iznosio detalje izvješća. "Nitko nije osporio niti jedan segment onoga što je Mario Kapulica iznosio i on odgovorno obnaša svoju dužnost kao član odbora", komentirao je Medved koji je u Vukovaru bio nazočan obilježavanju 31. obljetnice Bitke za Vukovar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:26