PRAVO LICE JESENI

Nema više lijepog vremena: Srijeda donosi pljuskove i grmljavinu

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Toplo vrijeme na koje smo se navikli proteklih nekoliko dana grijat će nas do kraja tjedna, no uz relativno visoke temperature dolaze i obilne padaline. Već sutra možemo na području cijele zemlje možemo očekivati promjenjivu naoblaku te mjestimičnu kišu.

Kiše će osobito biti u Dalmaciji, a ujutro mjestimice i jačih pljuskova s grmljavinom. Poslijepodne u većini predjela dulja sunčana razdoblja.

Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom slab dok će sjeverni Jadran zahvatiti umjerena i jaka bura te istočnjak. Dalmaciju očekuje jugo.

Temperature će se ujutro kretati između 6 do 11 u kontinentalnom dijelu te 12 i 17 Celzijevih stupnjeva na moru. Dnevni maksimalac bit će oko 17 stupnjeva.

- Ciklona će još naglašenije djelovati na vrijeme u Dalmaciji tijekom utorka i prvog dijela srijede. Posvuda će biti pretežno oblačno, a kiša će biti česta. Lokalno će biti jačih grmljavinskih pljuskova s kojima tijekom dana može pasti i preko 50 litara kiše po metru kvadratnome u kratkom vremenu - izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Rade Popadić iz udruge CROMETEO, čiji članovi proučavaju vremenske prilike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:18