BRANKO BAČIĆ

‘Nema razloga za ostavkom Vlade zbog izjava zviždačice, Milanović vrši pritisak na državna tijela‘

"Ministar obrane Mario Banožić je na to jučer vrlo argumentirano odgovorio"

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić

 Ranko Suvar/Cropix

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je kako nema nikakvog razloga za ostavkom Vlade zbog izjava bivše zaposlenice Državnih nekretnina i zviždačice Maje Đerek o navodnom pogodovanju u toj državnoj tvrtki, a da je izjava predsjednika Milanovića pritisak na neovisna državna tijela.

"Ministar obrane Mario Banožić je na to jučer vrlo argumentirano odgovorio. Tu se, naime ne radi ni o kakvom razlogu zbog kojega bi pala Vlada ili pao ministar", rekao je Bačić novinarima u utorak nakon koalicijskog sastanka.

Bivša zaposlenica Državnih nekretnina i zviždačica Đerek jučer je završila s davanjem iskaza istražiteljima Uskoka nakon što je prijavila navodne nezakonitosti s nekretninama u državnom vlasništvu. Pri tom je prozvala i ministra Banožića koji je u potpunosti odbacio optužbe. Banožić koji je ranije bio ministar državne imovine, jučer je izjavio da Đerek nije nikakva "zviždačica već zviždaljka interesne skupine".

Bačića su novinari danas pitali i za komentar izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića, koji je danas ustvrdio kako je dovoljan razlog za pad Vlade ako je istina samo pola onoga što je rekla zviždačica Đerek o pogodovanju u Državnim nekretninama,

'Bivša zaposlenica Državnih nekretnina Đerek je iznijela svoj stav i njene argumente, a na USKOK-u i Državnom odvjetništvu je da sve to zajedno ispitaju i utvrde', rekao je Bačić, naglasivši kako je neprimjereno ovako unaprijed osuđivati i odlučivati tko je tu u pravu.

"Ništa drugo tu ne vidim nego pokušaj pritiska na neovisna državna tijela da donesu odluku, kako nekom u određenom smislu u datom trenutku politički odgovara", poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:03