DUGI RAT

Nekoliko stotina građana prosvjedovalo zbog neuklanjanja velikih gomila šljake

Prosvjednici su istaknuli transparente na kojima je pisalo: "Ne želim udisati rak," "Ovo je borba za zdravlje naše djece"
 Vojko Basic/Cropix

Nekoliko stotina građana prosvjedovalo je u nedjelju u Dugom Ratu protiv nadležnih državnih ustanova zbog neuklanjanja velikih gomila šljake koje godinama stoje u krugu nekadašnje tvornice ferolegura te su mještani upozoravali da im je ugroženo zdravlje.

Prosvjednici su istaknuli transparente na kojim je pisalo: "Ne želim udisati rak," "Ovo je borba za zdravlje naše djece", "Riješimo se šljake".

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

Prosvjed je organiziran na poziv načelnika Općine Dugi Rat Tončija Bauka koji je pozvao mjesno pučanstvo da digne svoj glas.

Poručujem ministru Filipoviću da je došlo vrijeme da se završi sanacija šljake, dosta nam je čekanja jer šljaka ugrožava zdravlje našoj djeci, a i Dugom Ratu razvoj, istaknuo je Bauk.

On je također rekao kako mještani više ne žele biti "crna točka Jadrana, zbog šljake koja nije sanirana".

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

Bauk je zaprijetio da će, ne bude li Vlada posvetila pozornost rješavanju tog problema u Dugom Ratu, kao krajnju mjeru organizirati prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu, rekavši kako će se na taj prosvjed ići s kamionima punim šljake

U pozivu na prosvjed, objavljenom na stranici Dugog Rata, načelnik je poručio mještanima da budu dostojanstveni, da se taj slučaj sa šljakom ne politizira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:50