GRADONAČELNIK LUDBREGA

‘Ne znam zašto HŽ ne postavlja rampe. Da je postojala, ova tragedija se ne bi dogodila‘

‘Mi pokušavao inzistirati da HŽ infrastruktura uredi sve pružne prijelaze, ne samo u Ludbregu, nego i u cijeloj Hrvatskoj‘

Dubravko Bilić

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Jutros su na pružnom prijelazu osiguranom Andrijinim križem i znakom stop poginuli žena i dvoje djece.

Ovo je prva takva nesreća na tom pružnom prijelazu, no nije i na okolnima. Tragičnom ishodu pridonijelo je to što nitko u automobilu nije bio vezan, a djeca nisu bila u autosjedalicama, iako su trebala biti. Prema izjavama vatrogasaca, tijela su bila van automobila.

"Ovo je zaista velika tragedija, pogodila je sve koji ovdje žive. Naši vatrogasci teško su proživjeli cijelu ovu tragediju i traumu koja se nije trebala dogoditi", rekao je RTL-u gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Na pitanje treba li postaviti rampu na sve pružne prijelaze, i je li to moguće napraviti, Bilić odgovara potvrdno.

"U Ludbregu na šest pružnih prijelaza, na cesti postoje rampe. Da je i na ovom postojala rampa sigurno se ovo ne bi dogodilo. Mi pokušavao inzistirati da HŽ infrastruktura uredi sve pružne prijelaze, ne samo u Ludbregu, nego i u cijeloj Hrvatskoj, da se ne događaju ovakve tragedije i da mlade obitelji na nestaju na ovakav način" kaže.

Dodaje da ne shvaća zbog čega HŽ infrastruktura ne postavlja rampe na sve pružne prijelaze, bez obzira na činjenicu da su vlakovi u hrvatskoj spori.

"Mislim da bi se moralo naći sredstava. Ima mnogo mogućnosti, i kroz europske projekte, da se ovakve stvari više ne događaju", rekao je Bilić.

Kazao je kako su nedavno imali pogiblju jedne biciklistice koja nije vidjela vlak, a da je tragedija bilo i ranijih godina, kada su stradavali putnici u automobilima.

"To je jedna tragedija za sve, i za vlakovođe i obitelji. U svakom slučaju bi trebalo to izbjegavati", rekao je Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:33