VELIKA ŠKRTICA

Ne, više nikad nećete letjeti za 15 eura. Opelješit će vas na svakom koraku, ovo su svi skriveni troškovi!

Pa znate li da vam naplaćuju čak i naknadu za spašavanje?!

Dora Koretić

 Jutarnji List/Hanza Media

Može li se, kao nekad, još uvijek letjeti na stotine kilometara udaljene destinacije za 15 eura pa čak skuplje platiti taksi do hotela nego let na povratku kući?

Nakon pandemije i uz inflaciju teško, a čini se kako su najviše poskupjeli upravo oni koji su bili pioniri jeftinog letenja - lowcosteri kod kojih je sada teško pronaći kartu za cijenu koja ne bi bila troznamenkasta.

Video Velike škrtice pogledajte ispod

Zašto je tome tako shvatit ćete kad vam otkrijemo koje ste sve naknade dužni platiti na osnovnu kartu, koliko vas košta ručna prtljaga, koliko chekiranje u zračnoj luci, a uvedeno je čak i nešto što se zove naknada za spašavanje.

Dodatno, jedna kompanija otišla je najdalje u skrivenim troškovima - naplaćuju čak i porez na online booking, smatrajući to "administrativnim troškom".

U našem kratkom videu provjerite kakve sve naknade naplaćuje sedam najpoznatijih kompanija, koje uzimaju najveće naknade za prtljagu, koje imaju najviše skrivene troškove i koje će vas pošteno pokušati opelješiti na svakom koraku.

Prema posljednjim statističkim podacima, prosječna cijena aviokarte poskupjela je za čak 44 posto, a kad se, u slučaju lowcostera, tome još dodaju skriveni troškovi, ispada da letenje nikad nije bilo skuplje.

A mnogima i sve nedostupnije.


Imate prijedlog za veliku škrticu?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača I saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image

Velika skrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:19