OPTUŽBE PROTIV MINISTRA TURIZMA

'NE VIDIM ELEMENTE KAZNENOG DJELA' Milanović branio Ostojića oko afere sa zemljištem kraj Bala

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Premijer Zoran Milanović danas se na sjednici Vlade osvrnuo i na najnoviju aferu sa zemljištem kraj Bala, koja je zatresla stolac ministra turizma Veljka Ostojića .

„Vidim da je postojala transakcija, ali ne vidim elemente kaznenog djela“, istaknuo je Milanović.

Dodao je kako u vrijeme formiranja Vlade nije bilo nikakve istrage protiv Ostojića. Iako vjeruje da Ostojić nije počinio kazneno djelo, Milanović je istakao da je njegova Vlada ipak koalicijska, a da je on šef SDP-a.

„U slučaju Veljka Ostojića zasad su to optužbe da je počinjeno nešto zabranjeno. Želim vjerovati da nije“, kazao je Milanović.

Ipak, nije želio uspoređivati slučaj Veljka Ostojića sa slučajevima ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika. Naime, dodao je Milanović, kod Ostojića su prisutne optužbe da je počinio nešto zabranjeno, dok se kod druge dvojice može govoriti samo o postupku koji tek treba utvrditi je li bilo sukoba interesa.

„Radi se o nečemu što je na jako dugom štapu, a pitanje je i je li to uopće štap“, zaključio je Milanović, osvrnuvši se na slučaj Jakovine i njegove tvrtke, te Cesarika, koji je sjedio u tri nadzorna odbora, iako po Vladinim odlukama ne smije biti u više od dva, a u čemu Milanović ne vidi nikakav problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 23:00