MILANOVIĆ IZDAO PRIOPĆENJE

‘Ne može višenamjenska Plenkovićeva ulizica omalovažavati Hranja, nisam dopustio manipulaciju njime!‘

Ne može višenamjenska Plenkovićeva ulizica omalovažavati jednog od najboljih hrvatskih časnika, poručuje predsjednik

Predsjednik Zoran Milanović

 Darko Tomaš/Cropix

Nastavlja se prepucavanje između predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića oko stanja u vojsci, a nakon današnjih sjednica Vijeća za obranu te Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Nakon tiskovne konferencije Milanovića, javnosti se obratio Plenković, no predsjednik države nije dopustio da njegova ostane zadnja. U utorak navečer preko svog Ureda predsjednika odaslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

- Andrej Plenković odlučio je lagati čak i o sadržaju današnjeg sastanka Vijeća za obranu i tako još jednom pokazati kakav je on tip čovjeka. Osim što si je dopustio, što je doista nevjerojatno, javno govoriti o sadržaju i karakteru sastanka Vijeća za obranu, Plenković je u izjavi novinarima odlučio javno poniziti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Reći da admiralu Robertu Hranju nije bilo dopušteno govoriti na sastanku bezočna je laž. Upravo suprotno, nije bilo dopušteno da se beskrupulozno manipulira s načelnikom Glavnog stožera OSRH. Ne može višenamjenska Plenkovićeva ulizica omalovažavati jednog od najboljih hrvatskih časnika kojemu nije ni do koljena znanjem, a da ne govorimo ponašanjem. To mu dopustiti bilo bi nadrealno - navodi se u priopćenju s Pantovčaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:19