PROFITABILAN BIZNIS

'NE KUPUJTE VIAGRU NA INTERNETU, VJEROJATNO JE LAŽNA' Rajko Ostojić se vratio na posao i izdao upozorenje Hrvatima

Zagreb, 040613.Gajeva ulica, Hotel Dubrovnik. Seminar o borbi protiv krivotvorenih lijekova, kojeg organiziraju IRACM i Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj. Seminar je otvorio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic, ministar zdravlja Rajko Ostojic i predsjednica Interpola Mireille Ballestrazzi. Na fotografiji: Rajko Ostojic i Mireille Ballestrazzi.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Nakon izbornog poraza ministar zdravlja Rajko Ostojić nastavio je dalje obavljati svoju dužnost te je danas prisustvovao na otvaranju međunarodnog seminara o borbi protiv krivotvorenih lijekova održanog u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Ostojić je na seminaru istaknuo da svaka tvar u tableti može biti lijek, ali i otrov, te da je svaki peti stanovnik EU izložen tom profitabilnom biznisu na kojeg se samo u Europi potroši 10,5 milijardi dolara.

Kako je kazao, u Hrvatskoj dosad nije zabilježen niti jedan slučaj prodaje lažnih lijekova legalnim putem, ali istaknuvši da nije isključeno da do toga dođe ulaskom Hrvatske u EU.

Ostojić je otkrio da se preko interneta od lažnih lijekova najčešće kupuju lijekovi za erektilnu disfunkciju poput Viagre.

Novinari su također pitali bivšeg SDP-ova kandidata za zagrebačkog gradonačelnika očekuje li da će se u SDP-u zbog izbornog poraza pokrenuti pitanje njegove odgovornosti ili odgovornosti predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića, na što im je odgovorio da će to pokazati analize.

- Pa, polako o tome, analize će sve pokazati - rekao je Rajko Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:39