SUKOB INTERESA

Nataša Novaković: ‘Povjerenstvo istražuje činjenice koje se tiču Jandrokovića‘

"U fokusu nam je sve što je izašlo u medijima, istražujemo njihovu relevantnost, istinitost"

Nataša Novaković

 Dragan Matić/Cropix

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković izjavila je u petak da istražuju činjenice koje se tiču predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića te da su im u fokusu informacije koje već nekoliko dana izlaze u medijima.

"Povjerenstvo istražuje i činjenice koje se tiču gospodina Jandrokovića i to je sve što mogu reći. Ne mogu u detalje. U fokusu nam je sve što je izašlo u medijima, istražujemo njihovu relevantnost, istinitost", kazala je Novaković za Dnevnik NoveTV.

Objavili su da Povjerenstvo istražuje poveznicu između Jandrokovića i poduzetnika Vedrana Gajskog. Jandroković je prije potvrdio da mu se Gajski obratio jer je Državnim nekretninama plaćao najam a lokal nije spojen na struju, te da se zatim obratio tadašnjem državnom tajniku koji je upravljao državnom imovinom Krunoslavu Katičiću i upoznao ga s tom problematikom.

Povjerenstvo također istražuje ima li što sporno i u slučaj predstojnika Ureda predsjednika Vlade Zvonimira Frke Petešića.

NovaTV objavila je da je Vanja Bilić, pomoćnik ministra pravosuđa Orsata Miljenića za vrijeme mandata Vlade Zorana Milanovića imao višegodišnje prebivalište u Zagrebu, a istovremeno koristio i državni stan.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković večeras je gostovala u u dnevniku N1 televizije te je naglasila da se u slučaju ministra obrane Marija Banožića bliže kraju utvrđivanja činjenica.

"Što se tiče Zvonimira Frke-Petešića, tu smo u fazi prikupljanja činjenica i nakon toga trebamo na radnom sastanku odlučiti što dalje", rekla je Novaković.

"Povjerenstvo ispituje i dužnosnika Gordana Jandrokovića, okolnosti koje su izašle u medijima. Radi se o prijateljskom odnosu, ali to tek trebamo utvrditi. To je predmet s kojim smo u ovom trenu u fazi ispitivanja i utrvđivanja činjenica. Što se tiče Krunoslava Katičića, nismo još otvarali niti utvrđivali činjenice, zasad se ne vidi odnos koji bi se trebao ispitivati", kazala je Novaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:00