SUĐENJE U TIJEKU

NASTAVLJENO SUĐENJE U MÜNCHENU Svjedok Josip Manolić (95) ne čuje dobro ton iz Njemačke, Perković se preznojavao

 POOL / CROPIX

Nastavljeno je suđenje Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu, optuženima za ubojstvo Stjepana Đurekovića. U sudu u Zagrebu pojavio se svjedok Josip Manolić, s njim u prostoriji su sudac Zdenko Posavec i Mustačeva braniteljica Lidija Horvat.

Manolić je u svijetloj košulji kratkih rukava, sudac Posavec uspostavio je kontakt sa sudskim vijećem u Munchenu, rekao je kako je Manolića upoznao sa zakonskim odredbama te da svjedok zna temu procesa.

Svjedok star 95 godina rekao je da slabije čuje i tražio jači ton iz Munchena, u dvorani u Zagrebu Manoliću ponavljaju pitanja koja ne čuje sa zvucnika. Sudac Manfred Dauster pozvao je Perkovića da zbog vručine slobodno skine kravatu. Dr Dauster je podučio Manolića koje su mu obveze, sudac Dauster razjasnio je na početku nazočnost Lidije Horvat, ako hrvatski sud nema zamjerke zbog njene nazočnosti, nemaju ni njemački suci, ona smije postavljati pitanja rekao je sudac Dauster. Manolić je potvrdio da neko vrijeme poznaje Perkovića i Mustača iz službenog djelovanja. Suđenje je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:39