KOMBIJEM PO LJUDIMA

NAPADAČ JE NIJEMAC, NIJE POVEZAN S TERORISTIČKIM SKUPINAMA! Curi sve više informacija o manijaku koji se zabio u terasi poznate pivnice

 
 Reuters

Sve je više indicija da napad u njemačkom Münsteru nema veze s terorizmom, piše Süddeutsche Zeitung. Naime, napadač je Nijemac, ime mu je Jens R., rođen je 1969. godine i nema nikakvih dokaza da je povezan s bilo kojom terorističkom skupinom.

Štoviše, sve je više dokaza da se radi o psihički poremećenoj osobi. Isti list navodi da je Jens bio dvaput hospitaliziran na psihijatriji, 2014. i 2016. godine.

Lokalni Rheinische Post piše da je Nijemac i prije napada pokazivao suicidalne namjere.

U napadu u Münsteru najmanje tri osobe su poginule, a tridesetak ih je ranjeno u subotu popodne kada se kombi zaletio u ljude u središtu grada, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Među žrtvama je vozač koji je nakon napada počinio samoubojstvo, rekao je policijski glasnogovornik.

Policija je potvrdila da je u kombiju pronađen sumnjivi predmet, ali se zasad ne zna o čemu se radi i je li opasan.

Još tridesetak ljudi ozlijeđeno je kada se kombi zaletio u šetače u središtu grada s oko 300.000 stanovnika.

Lokalna policija upozorila je građane da izbjegavaju to područje kako bi hitna pomoć i policija mogli obaviti posao.

Muenster je jedan od glavnih sveučilišnih gradova u Njemačkoj, s oko 50.000 studenata. U središtu se nalaze brojni kafići, restorani i kulturne ustanove.

Događaj u Muensteru oživio je sjećanja na teroristički napad kamionom na božićni sajam u Berlinu u prosincu 2016. u kojem je poginulo 12 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:57