TUŽNA VIJEST IZ KOPRIVNICE

Nakon teške bolesti preminuo prvi čovjek Podravke Marin Pucar

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a potom brzo postao i menadžer. U Podravku dolazi 2001.
Marin Pucar
 Dragan Matic/CROPIX

Marin Pucar (49), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca, preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici, objavio je Podravski.hr.

Pucar je rođen 1971. godine u Zadru. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu na temu Teorija i politika marketinga. Nakon toga stekao je i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Također, završio je i Pomak - Podravkinu menadžersku akademiju.

Bio je istaknuti član HSS-a, prvi čovjek Županijske gospodarske komore, član Uprave Hrvatske gospodarske komore.

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a potom brzo postao i menadžer. U Podravku dolazi 2001. na mjesto direktora prodaje u Danici, a potom preuzima i sektor prodaje, marketinga i razvoja.

Dvije godine kasnije imenovan je direktorom Prodaje mesnog programa za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, da bi potom preuzeo mjesto direktora za tržište RH sve do 2008. godine. Tad je imenovan članom Uprave Podravke. Nakon isteka mandata postaje predsjednik Uprave Zvečeva (2012.-2016.).

U Podravku na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017. nakon prijedloga ministra državne imovine Gorana Marića. Posljednje dvije godine Podravka bilježi rekordan rast prodaje i dobiti, a posebno su se, kao i njezini radnici pod Pucarovim vodstvom, iskazali u vrijeme epidemije koronavirusa, piše Podravski.hr.

S bivšom suprugom Tihanom dobio je dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i drugu suprugu Renatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2022 19:19