BRUTALNO NASILJE

Nakon što se proširila snimka maltretiranja i šamaranja mlade Splićanke doznajemo: Dvije djevojke upravo su uhićene!

Dvije mlađe ženske osobe maltretirale su djevojku psihički i fizički, a policija ih je nakon istrage uhitila

split

 /Društvene Mreže

Kako upravo doznaje Slobodna Dalmacija, u policijskoj akciji PU splitsko-dalmatinske, dvije tinejdžerice koje su brutalno maltretirale i vrijeđale treću, prije nekoliko minuta su uhićene.

Podsjetimo, društvenim mrežama i Facebook grupama proširio se užasno nasilan video maltretiranja u kojem jedna tinejdžerica na ulici mlati i čupa drugu. Treća dobacuje, vrijeđa djevojku koja kleči na koljenima i grubo ju ponižava. Na društvenim mrežama se čak dijeli informacija o kojim je maloljetnicama riječ, njihova imena te profii na mrežama, prenosi Slobodna Dalmacija.

Potkraj snimke joj s leđa prilazi druga i udara ju nogom, pri čemu žrtva pada i udara licem o tlo.

"‘Oćeš se meni ispričat‘ zato šta sam ja popušila batine‘, pita nasilnica maltretiranu djevojku i govori joj kako je "radi njezinih laži bila u kazni dva mjeseca".

U grupi Mame iz Splita i okolice stoji uz objavljeni video stoji:

"Molim vas da ovo objavite da se vidi sta se događa po Splitu ovo nije normalno sve je već prijavljeno."

Nasilni video nećemo objaviti, o svemu su pitali Policijsku upravu splitsko dalmatinsku.

„Poštovani u odnosu na vaš upit možemo vas izvijestiti kako smo otprilike prije sat vremena upoznati s događajem te je odmah po saznanju za događaj pokrenuto kriminalističko istraživanje – naveli su iz PU.

Kako Slobodna neslužbeno doznaje, prijeti im kaznena prijava za nekoliko ozbiljnih kaznenih djela te je vrlo moguće da budu nakon policijske obrade i privedene na Općinsko državno odvjetništvo na daljnje ispitivanje. Vrlo je izgledno da bi se mogle teretiti za povredu privatnosti djeteta za što je, po zakonu, propisana kazna do dvije godine zatvora. Ta je kazna predviđena za onoga "tko iznese ili pronese nešto iz osobnog ili obiteljskog života djeteta, protivno propisima objavi djetetovu fotografiju ili otkrije identitet djeteta, što je kod djeteta izazvalo uznemirenost, porugu vršnjaka ili drugih osoba ili je na drugi način ugrozilo dobrobit djeteta".

Nadalje, obzirom na udarac nogom u kičmu djevojčice koja je žrtva, njena vršnjakinja koja je zadala udarac mogla bi se teretiti za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Isto tako, dvije nasilne djevojčice mogle bi se teretiti i za nasilničko ponašanje koje propisuje da će "onaj tko nasiljem, zlostavljanjem, iživljavanjem ili drugim osobito drskim ponašanjem na javnom mjestu drugoga dovede u ponižavajući položaj..." biti kažnjen s do tri godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:22