CESTA SMRTI

Nakon starih Rimljana iskopani - ostaci vojnika NDH

Ljudski ostaci pronađeni su na dubini od svega pola metra, pokraj lokacije budućeg rotora. Pretpostavlja se da je riječ o ustašama i domobranima ubijenim tijekom 1945. godine
 Mate Piškor / Cropix

SISAK - Na gradilištu Zagrebačke ceste, koja se već pola godine opsežno rekonstruira, opet su pronađeni grobovi. Nakon što su ovog ljeta otkriveni grobovi iz rimske povijesti Siska , te bogata arheološka nalazišta, ovog tjedna tijekom građevinskih iskopa, otkrivene su kosti najmanje tri osobe.

Ljudski ostaci pronađeni su na dubini od svega pola metra, pokraj lokacije budućeg rotora na spoju Zagrebačke ceste i Mosta Gromova.

Kako se pretpostavlja, posmrtni ljudski ostaci potječu iz razdoblja 2. svjetskog rata, odnosno, prema svemu sudeći, riječ je o pripadnicima NDH, ustašama i domobranima, ubijenim nakon rata tijekom 1945. godine.

Prije šest godina, 2007. godine, prigodom iskopa terena kod izgradnje jednog trgovačkog centra, stotinjak metara dalje od sadašnjeg nalazišta, pronađeni su također ostaci ubijenih pripadnika vojnih formacija tadašnje NDH.

Policija je obavila očevid, osigurava lokaciju pronalaska, a kako nam je potvrđeno iz PU Sisačko-moslavačke, ekshumacija će biti obavljena u utorak 1. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:44