ŠTETA I U HRVATSKOJ

Nakon potresa u BiH vatrogasci na terenu u Metkoviću: Sanirali smo dimnjake, puknuta stakla...

Vatrogasci su uz priopćenje izdali i kratke upute o postupanju u slučaju potresa

Metkovski vatrogasci/Ilustracija

 Denis Jerkovic/Cropix

Noćas u 23 sata potres magnitude 6.1 s epicentrom u Hercegovini osjetio se i na području Hrvatske. Materijalne štete tek se zbrajaju, a od posljedica odrona stijene na obiteljsku kuću jedna je djevojka izgubila život.

Nakon potresa na području Grada Metkovića zabilježeno je pet vatrogasnih intervencija koje su uključivale sanaciju dimnjaka i puknutog stakla, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije na pojedinim mjestima došlo je do odrona što su vatrogasci sanirali vlastitim snagama, bez potrebe uključivanja vatrogasaca s područja drugih županija.

'Situcija je pod kontrolom. Podsjećamo građane da se prilikom potresa odmaknu od stupova, dalekovoda i građevina te da ne koriste dizala', podsjetio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te kazao kako nakon potresa treba izaći na otvoreno i osloboditi ceste vozilima hitnih službi.

'Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi', zaključno je kazao.

Vatrogasci su uz priopćenje izdali i kratke upute o postupanju u slučaju potresa:

image
Hrvatska vatrogasna zajednica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:37