LJUBITELJI KOVANICA

Nakon dva mjeseca, policija je ušla u trag paru koji je odradio 11 teških krađa po autopraonicama

Policija sumnja da su 37-godišnji Makedonac i 28-godišnja dama od 7. prosinca 2023. do 28. siječnja ove godine krali kovanice

Spremnik u samoposlužnoj autopraonici (ilustracija)

 Dusko Marusic/Cropix

Nakon gotovo nepuna dva mjeseca ‘haračenja‘ po autopraonicama na području Slavonskog Broda te općina Sibinj i Garčin, gdje su iz spremnika krali kovanice, policija iz Vrpolja stala je na kraj serijskim provalnicima. Ušli su u trag 37-godišnjem Makedoncu i 28-godišnjoj dami koje po dovršetku kriminalističkog istraživanja odlučili osumnjičiti za ukupno 11 teških krađa.

Dvojac je djela činio, kako su otkrili policajci, od 7. prosinca 2023. pa do 28. siječnja ove godine tako što su nasilno otvarali zaključana metalna vratašca spremnika za kovani novac od usluga pranja automobila na prostoru autopraonica.

- Pritom su otuđivali kovani novac oštetivši vlasnike za nekoliko tisuća eura. Na temelju naloga Županijskog suda pretražen je osobni automobil kojim su se služili osumnjičeni te je pronađeno više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Policijski službenici protiv 28-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, dok je 37-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske - kažu iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:02