BURAN ŽIVOT DANIJELE A.

Nakit za celebrityje, brak s producentom, beskućništvo... Tko je zapravo žena s Krka?

‘Daniela nije imala sreće u životu, no bila je dobra radnica, pametna i imala je divno srce‘
Nina Smidt i Daniela Adamcova
 Instagram

Čini se da je napokon otkriven identitet misteriozne žene koja je prije deset dana pronađena na Krku. Zasad neslužbeno, radi se o Danieli A., 56-godišnjakinji iz grada Strenčina u Slovačkoj. Daniela je s 19-godina otišla u SAD gdje se udala za jednog filmskog producenta. Bavila se izradom nakita koji je bio dosta popularan i korišten u snimanju filmova. Njezin nakit nosila je Brigitte Bardot, Barbara Streisand, postava serije 'Prijatelji' i mnoge druge slavne osobe, navodi RTL-ova Potraga.

Nakon što se razvela od supruga, krajem 2000-ih vratila se u Strenčin gdje je kupila stan i živjela kao samac te registrirala tvrtku Dana Adamcova d.a. koja se također bavila izradom nakita, a u međuvremenu je otišla u mirovinu.

U jednom trenutku života Daniela se ponovno našla u SAD-u, i to kao beskućnica, a o tome je policiji posvjedočila i Nina Smidt iz Los Angelesa koja je, kako kaže, ženu pronađenu na Krku poznavala jako dobro, iako se s njom nije čula od 2015. kada je iz Amerike otputovala u Irsku živjeti s prijateljem, prenosi portal Total Croatia news.

- Prepoznala sam ju odmah, to je Daniela A., Slovakinja koja je radila za kompaniju u Los Angelesu u kojoj sam bila operativni menadžer. Kompanija ju je zaposlila putem neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima da stanu na noge. Daniela je bila u ženskom skloništu, a u to vrijeme naša je firma radila na projektu Second Space u centru LA-a, gdje vlasnik Tyler Madsen ima dugu povijest pomaganja zajednici beskućnika. Daniela nam je kazala da želi ići u Irsku gdje ima dobrog prijatelja s kojim će stanovati. Tyler joj je darežljivo dao smještaj kako bi mogla štedjeti i otputovati u Irsku. U srpnju 2015. to je i učinila i tad sam posljednji put čula za nju - ispričala je Smidt policiji.

- Čim sam ugledala njezinu fotografiju, poslala sam je Tyleru da mi potvrdi je li to ona, što je potvrdio. Kontaktirala sam policiju na Krku odmah i poslala im mail s njezinim imenom, email adresom i fotografijama - ističe Smidt pa dodaje:

- Daniela nije imala sreće u životu, no bila je dobra radnica, pametna i imala je divno srce. Tyler i ja smo zabrinuti zbog nje i nadamo se da će sada, kada njezin identitet potvrdi ambasada, njezina obitelj saznati što joj se dogodilo.

Daniela A. ima navodno vrlo mali krug prijatelja i sestru te se trenutno pokušava doći do nje kako bi se eventualno nešto više doznalo o okolnostima njezina odlaska u Hrvatsku.

Trenutno se pokušava rekonstruirati kako je i s kim došla u Hrvatsku, te što joj se dogodilo na Krku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:26