IDE HLADNA FRONTA

Najavljene nove oluje i ružan vikend, DHMZ: U nastavku kolovoza znatno se povećava vjerojatnost za jedan scenarij!

Nestabilno će biti i u danima vikenda, osobito tijekom subote. Temperature će se sniziti
 Ivana Nobilo/Cropix

Pretežno vedro je jutros diljem zemlje, no sa sjeverozapada nam se približava hladna fronta. U nastavku utorka čeka nas naoblačenje sa sjeverozapada, s kišom i pljuskovima s grmljavinom na sjevernom Jadranu, u sjeverozapadnoj i središnjoj unutrašnjosti, a tijekom noći će se širiti i istočnije i južnije.

Za cijelu unutrašnjost i riječku regiju na snazi je niži stupanj upozorenja na nevrijeme putem sustava Meteoalarm, DHMZ-a, prenosi N1.

Posve stabilno neće biti niti u srijedu, treba računati još na kišu i pljuskove većinom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

Stabilizacije nema niti u drugom dijelu tjedna. Čini se da nova jača promjena stiže u petak, zahvatiti će najprije zapad zemlje, gdje su izgledni lokalno obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. HRT javlja kako je ponegdje moguće i olujno nevrijeme.

Nestabilno će biti i u danima vikenda, osobito tijekom subote. Temperature će se sniziti. Vjerojatnost za dugotrajniju stabilizaciju diljem Hrvatske znatno se povećava u drugom i trećem kolovoškom desetodnevlju, napominje HRT. Doduše, napisali su u srpanjskom desetodnevlju, ali valjda misle na kolovoz...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:58