PROPAO PLAN BIJEGA

Načelnik naše krim-policije: Sanader je planirao pobjeći u SAD, Amerikanci su mu odbili dati vizu

Former Former Croatian Prime Minister Ivo Sanader, second left, walks into a courthouse in Salzburg, northern Austria, Friday, Dec. 10, 2010. Sanader was arrested Friday on an international warrant a day after he left his home country amid a corruption probe. Sanader was taken into custody on the expressway connecting the provinces of Salzburg and Carinthia and then brought to the detention facilities of the Salzburg provincial court, said Alexander Marakovits, a spokesman for the Austrian Federal Office of Criminal Investigations.(AP Photo/Doris Wild)
 AP / Wildbild

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader planirao je iz Münchena odletjeti za Washington, no Amerikanci su mu odbili zahtjev za vizom, piše RTL .

Ivo Sanader (57) uhićen je u petak u 15,46 sati u Austriji, nakon čega je prepraćen na zemaljski sud u Salzburgu. Prilikom uhićenja Sanader nije pružao otpor. Određen mu je 30-dnevni pritvor, te će biti prebačen u istražni zatvor u Innsbrucku, no još se ne zna točno kada - rekla je agenciji APA glasnogovornica odvjetništva u Salzburgu Barbara Fechtinger.

Hrvatski je MUP potvrdio informaciju o uhićenju, o kojoj je iz Salzburga zasad stigla samo telefonska obavijest.

SVE O UHIĆENJU IVE SANADERA PRATITE NA SPECIJALU JUTARNJEG.HR!

"Hrvatska policija zaprimila je telefonsku obavijest policije Republike Austrije da je, temeljem međunarodne tjeralice, dr.sc. Ivo Sanader uhićen u salzburškoj regiji", rekao je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, ne navodeći točnu lokaciju i okolnosti uhićenja.

Unatoč tome, austrijski Kurier javlja da je policija Sanadera zaustavila na naplatnim kućicama St. Michael, na autoputu Villach-Salzburg, u smjeru Njemačke. S njim je u automobilu, javlja austrijski dnevnik Krone , bio i njegov brat Miroslav, koji inače živi u Austriji. Brat nije uhićen, potvrdila je agenciji APA glasnogovrnica Barbara Fechtinger.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić za RTL je izjavio da je Sanader bio prijavljen za let München-Washington, ali bijeg u Ameriku mu je propao jer su mu tamošnje vlasti odbile zahtjev za vizom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:26