LUDO VRIJEME

Na Zavižanu pao snijeg, a već idućeg tjedna u Dalmaciji će ljudi ponovno uživati na plažama

Već od idućeg tjedna u Dalmaciji bi opet mogli na plaže jer će prevladavati sunčano vrijeme
 DHMZ

Iako je studeni počeo iznadprosječno toplo, noćas je zahladilo u cijeloj Hrvatskoj. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izvještava da je Genovska ciklona jučer donijela jesenski ugođaj s kišom, a zahlađenje je bilo dovoljno da na Zavižanu padne snijeg. Tako je jutros tamo u 7 sati izmjerena visina snijega od tri centimetra.

Vrijeme će danas biti umjereno i pretežno oblačno. Povremene kiše bit će na istoku, u Dalmaciji i Lici, a u ostalim krajevima tek mjestimice. Na jugu su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, a najviše suha vremena očekuje se na sjeverozapadu zemlje i u Istri. U najvišem gorju padat će i snijeg.

Puhat će umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac, u gorju s jakim udarima, na istoku i sjeverozapadnjak, a na Jadranu jaka i olujna bura, na jugu još jugo. Najviša dnevna temperatura bit će od 9 do 14, na Jadranu između 15 i 20 °C. U nedjelju će na Jadranu biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno. Malo kiše još može pasti ujutro, uglavnom u Slavoniji, Baranji i Lici.

image
DHMZ

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura koja će u drugom dijelu dana slabjeti. Najniža jutarnja temperatura bit će između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 17 °C. Najviša dnevna između 10 i 15, na Jadranu od 17 do 21 °C.

Već od idućeg tjedna u Dalmaciji bi opet mogli na plaže jer će prevladavati sunčano vrijeme s dnevnim temperaturama od 20-ak stupnjeva, pa i više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:00