NAKON PRAZNIKA

Na ulazu u Hrvatsku iz BIH stvaraju se dva kilometara duge kolone. Najduže se čeka na granici sa Srbijom

Na graničnom prijelazu sa Srbijom, Bajakovu, čeka se i šest sati

Kilometarske kolone, ilustracija

 Željko Puhovski/Cropix

Nakon školskih praznika i produženog vikenda u nedjelju se na svim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom na području Brodsko-posavske županije na ulazu u Hrvatsku zabilježene kolone vozila na ulazu, dok na izlazu promet uglavnom teče bez čekanja.

Iz smjera Bosne i Hercegovine u Hrvatsku se na području te županije ulazi na ukupno četiri granična prijelaza: Slavonski Šamac, Svilaj, Slavonski Brod i Stara Gradiška. Na ulazu u Hrvatsku u Slavonskom Brodu kolona je povremeno duga oko dva kilometra.

"Gužve su zbog pojačanoga intenziteta prometa. Situacija na graničnim prijelazima je redovita, svi prijelazi rade u punom kapacitetu", rekao je za Hinu kasno popodne glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Tomislav Kovačević.

Prema podacima Hrvatskog autokluba (HAK) na ulazu u Hrvatsku u Slavonskom Brodu čeka se oko jedan sat, u Staroj Gradiški dva sata. Sat vremena na ulazu u Hrvatsku čekaju i putnici koji koriste granične prijelaze u Svilaju i Slavonskom Šamcu. Promet u smjeru Bosne i Hercegovine na sva četiri prijelaza odvija se bez čekanja.

Inače, najduže se, oko šest sati, čeka na graničnom prijelazu sa Srbijom Bajakovu, a s BiH na Jasenovcu pet sati i na prijelazu Hrvatska Kostajnica četiri sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:19