INCIDENT U ZAGREBU

Na Trgu nakon skupa molitelja izbila tučnjava, policija privela strance: ‘Pružali su aktivan otpor‘

Prema dosad prikupljenim informacijama ne radi se o osobama koje su bili sudionici prijavljenih prosvjeda

Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića.
Vjerski skup muškaraca u organizaciji bratstva Vitezovi bezgrešnog srca Marijina koji se održava svake prve subote u mjesecu.

 Tomislav Kristo/Cropix

Nakon današnjeg skupa molitelja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, policija je uz korištenje sredstava prisile privela dvojicu muškaraca, stranih državljana. Iako je za vrijeme molitve na Trgu došlo do sukoba između molitelja i prosvjednika, policija tvrdi da privedeni muškarci nemaju veze s tim sukobima.

Priopćenje policije prenosimo u cjelosti:

- U jutarnjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uporabili su sredstva prisile nad dvojicom muškaraca, stranih državljana (Francuska i Austrija), koji su pružali aktivan otpor te nisu postupali po naredbama policijskih službenika, priopćeno je iz zagrebačke policije.

Dvojac je priveden u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti. Prema dosad prikupljenim informacijama ne radi se o osobama koje su bili sudionici prijavljenih prosvjeda na navedenoj lokaciji, zaključuju u PU zagrebačkoj.

Podsjetimo, već uobičajeno, svake prve subote u mjesecu, održava se javna molitva vjerskog skupa muškaraca u organizaciji bratstva ‘Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina‘, pri čemu muškarci, sudionici molitve, kleče i mole se ‘da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, kao i za obnovu katoličkih brakova i druge nakane‘.

Za vrijeme današnje molitve prosvjednici ponovno su ležali na podu uz transparente, ali unutar prostora u kojem su trebali klečati molitelji. Tenzije su porasle pa su morali intervenirati redari i policija, ali prosvjednici su ostali unutra.

Zbog transparenata je došlo i do naguravanja s redarima. Kasnije su redari i pokoji molitelji napravili krug i zagrlili se oko prosvjednika, koji su pobjegli i ponovno legli na pod.

Na suprotnoj strani, okupili su se drugi prosvjednici, koje je od molitelja razdvajala policija. Ti su prosvjednici držali transparent SDP-a.

Jednom molitelju, starijem muškarcu, pozlilo je pred kraj molitve te je pao, zbog čega je morala intervenirati i Hitna pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 18:22