SRETAN PONEDJELJAK

NA TRGU BANA JELAČIĆA PRIJENOS MEČA ČILIĆ - NISHIKORI! Prognoza: bez kiše

Prijenos finalnog meča US Opena Čilić-Nishikori u ponedjeljak navečer moći će pratiti svi ljubitelji tenisa i sporta na Trgu bana Jelačića gdje će biti postavljen veliki video-zid te upriličen zabavni program.

Naš najbolji tenisač Marin Čilić, pod trenerskom palicom Gorana Ivaniševića, sutra u 23 sata pokušat će osvojiti svoj prvi Grand Slam turnir, US Open.

Čilić je u polufinalu pobijedio osvajača 17 Grand Slam naslova Švicarca Rogera Federera sa 6-3, 6-4, 6-4 za samo sat i 44 minute, a suparnik u finalnom meču mu je Japanac Kei Nishikori koji je, također, u polufinalu napravio velik podvig i izbacio prvog nositelja Novaka Đokovića.

"Nitko nije očekivao da ćemo nas dvojica igrati, ali bit će to poseban dan za obojicu, prilika da osvojimo Grand Slam turnir i uđemo u povijest", izjavio je Čilić i dodao kako će to biti dobra taktička borba te da će sigurno uživati u igri finala.

Čilićev uspjeh danas je pozdravio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović u kratkoj izjavi nakon susreta sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom na Sutli.

"Čestitam Marinu na ulasku u finale US Opena i želim mu konačnu pobjedu", rekao je Josipović te dodao kako se još jednom potvrdilo da Hrvatska ima iznimno uspješne sportaše.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve zaintersirane na Trg bana Jelačića na zajedničko gledanje finalnog susreta US Opena Čilić-Nishikori.

Finalni susret na rasporedu je u ponedjeljak u 23 sata, a a zabavni program, u sklopu kojeg će prisutne, među ostalima, zabavljati Tony Cetinski i tamburaški sastav Begini, počinje u 22 sata.

Podsjetimo, u ponedjeljak, prije 13 godina, Goran Ivanišević osvojio Wimbledon pa treba vidjeti je li ponedjeljak ponovno sretan dan za hrvatske tenisače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 17:40